Barcelona i Àrea
Persones assegudes al cinema
Foto: Persones assegudes al cinema | Ajuntament de Barcelona
Cinema

Tanquen els cinemes Yelmo Icària de Barcelona després de gairebé tres dècades d'història

Temps de lectura: 2 minuts
Persones assegudes al cinema
Foto: Persones assegudes al cinema | Ajuntament de Barcelona

Els cinemes Yelmo Icària de Barcelona, ubicats al centre comercial El Centre de la Vila, al barri de Sant Martí, han tancat les portes aquest dijous 27 de juliol després de 27 anys de projeccions.

Per què és important? Els cinemes s'acomiaden del seu públic després d'acollir al llarg de gairebé tres dècades més de 5.000 estrenes cinematogràfiques i 12 milions d'espectadors.

Què en sabem? Ubicats al barri de la Vila Olímpica del Poblenou, van obrir el 1996 i són tot un referent a la ciutat, sobretot de les pel·lícules en versió original.

  • De fet, és un dels cinemes més grans de l'Estat dedicat a aquesta mena de pel·lícules i ja es va obrir amb 15 sales dedicades a pel·lícules comercials, però en versió original.
  • El contracte de lloguer que tenia l'empresa ha finalitzat i "el centre comercial ja no compta amb els cinemes", ha indicat Eric Blanch, director de cinemes Yelmo Icària.

A més: La quinzena de treballadors aniran recol·locats a altres cinemes de la companyia.

  • Les darreres projeccions han estat Barbie i Oppenheimer, uns films que s'han estrenat fa pocs dies i que són tot un èxit.

Situació actual: Amb el seu tancament només quedaran oberts dos més a la ciutat: Yelmo Comedia i Westfield La Maquinista. En total la companyia tindrà 51 establiments a tot l'Estat.

Què han dit? El tancament el va avançar el cofundador i director editorial del Filmin, Jaume Ripoll. "Tanca l'Icària Yelmo, un cinema que va ser fonamentalment per a molts dels que van estudiar cinema a principis dels 2000", va dir en una piulada a Twitter.

  • Un dels qui ha reaccionat ha estat l'actor i director Santiago Segura. "Quan vaig viure a Barcelona era el meu cinema preferit, a més en V.O. Per sort ens queda els Phenomena".