Barcelona i Àrea
Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Foto: Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra | Blanca Blay / ACN
Agressió homòfoba

Detenen un home per una agressió homòfoba a un noi a qui també van robar

Temps de lectura: 2 minuts
Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Foto: Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra | Blanca Blay / ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut un dels tres homes que van agredir un altre per la seva condició sexual a Barcelona.

Per què és important? Durant el 2022 s’han registrat un total de 129 situacions d’LGTBI-fòbia: 85 de relacionades amb l’orientació sexual i 31 contra persones transsexuals, 9 menys que l’any anterior.

En detall: Els fets van tenir lloc el juliol al barri de l'Eixample Esquerre i després d'una investigació, els Mossos han detingut un dels implicats.

  • A més de l'agressió homòfoba, els autors van robar a la víctima un rellotge i una cadena valorats en 3.300 euros.

Previsions: La investigació encara és oberta per detenir tots els autors, que estan acusats dels delictes de lesions, odi i robatori.

Amb xifres: Els casos de LGBTI-fòbia han augmentat un 15% a Catalunya des de principis de 2022. Són dades que es van publicar per l'Observatori Contra l'Homofòbia amb motiu del dia internacional contra la LGTBI-fòbia, el 17 de maig.

  • Des de gener de 2023 fins al 17 de maig hi ha hagut un total de 110 casos denunciats d'LGTBI-fòbia, el que suposa un augment del 15,8% respecte del mateix període de l'any passat.
  • L'augment més considerable de casos, d'un 18,1%, s'ha detectat contra els homes homosexuals.
  • Barcelona és la demarcació on més incidències s'han registrat, el 71,8% del total. De la mateixa manera, la ciutat de Barcelona és on més casos s'acumulen, un 74,7%.
  • La majoria dels fets denunciats han passat a la via pública. En segon lloc, s'han donat en espais d'oci nocturn, seguit de l'àmbit educatiu i el laboral.

Què pots fer si veus o pateixes una situació de discriminació? Adreça't a l’Oficina per la No Discriminació (OND), on valoraran el teu cas i t'oferiran atenció especialitzada.