Barcelona i Àrea
Floquet de Neu
Foto: Floquet de Neu | Viquipèdia
Barcelona

Barcelona homenatjarà al Floquet de Neu amb un carrer i una estàtua

Temps de lectura: 2 minuts
Floquet de Neu
Foto: Floquet de Neu | Viquipèdia

Barcelona homenatjarà al Floquet de Neu, una de les icones per excel·lència de la ciutat, després de 20 anys de la seva mort. 

Per què és important? El goril·la albí, únic al món, s'ha convertit en una de les imatges més emblemàtiques de la capital catalana de finals del segle passat. El Floquet de Neu va morir el 24 de novembre després de patir un càncer de pell. 

Què en sabem? Barcelona vol rendir comptes amb el Floquet de Neu i li dedicarà un carrer o una plaça i instal·larà una escultura del primat barceloní en un punt de la ciutat. 

  • Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Barcelona han donat suport per unanimitat a la proposta presentada pel PP destacant l'impacte que el Floquet de Neu ha tingut en la memòria col·lectiva i sentimental de la ciutat. 

En detall: Encara no s'ha decidit quin serà l'espai dedicat a l'animal. El regidor de Cultura de Barcelona, Xavier Marcé, ha apuntat que una de les possibles localitzacions podria ser el zoo de la ciutat, que encara s'està plantejant quin futur ha de tenir dins de la capital catalana. 

Tot i això, durant el ple de l'Ajuntament s'ha creat certa polèmica, ja que alguns partits polítics consideren que l'arribada del Floquet de Neu a la ciutat va ser causada pel colonialisme a Guinea Equatorial. 

  • El Floquet de Neu va arribar a Catalunya l'any 1966 de la seva Nko, quan uns caçadors el van capturar i el van vendre al professor Jordi Sabater Pi. 

A més: El nou executiu liderat per l'alcalde Jaume Collboni va anunciar fa unes setmanes que incorporaria diferents noms en nous carrera i places, com Nelson Mandela, Freddie Mercury o Montserrat Caballé.