Barcelona i Àrea
Gos deslligat a Barcelona
Foto: Gos deslligat a Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Animals de companyia

Primer dia de multes per portar el gos sense corretja: On poden anar deslligats?

Temps de lectura: 2 minuts
Gos deslligat a Barcelona
Foto: Gos deslligat a Barcelona | Ajuntament de Barcelona

A partir d'aquest dilluns 18 de desembre Barcelona estrena unes zones d'usos compartits per poder dur els gossos deslligats. Fora d'aquestes zones, portar el gos sense corretja podrà comportar multes econòmiques.

Per què és important? A diferència d'altres zones de lleure per a gossos, com poden ser els anomenats pipicans, les ZUC no seran d'ús exclusiu per als animals.

Com són? L'Ajuntament ha definit 109 espais on els gossos podran passejar sense corretja, que estan repartits per tota la ciutat.

  • Es tracta d’espais oberts de la ciutat com carrers, places, rambles, parcs o altres espais de la via pública on, en franges horàries de matí i tarda, es permet portar-hi els gossos deslligats.
  • Els horaris no són els mateixos a tots els espais, sinó que varien en funció del barri.
  • Fora de l’horari estipulat, els gossos han d’anar lligats.
  • Les zones d'ús compartit per a gossos (ZUC) estan senyalitzades i disposen de papereres.

En detall: L'ús d'aquests espais no és exclusiu per a gossos, per tant, la persona responsable de l'animal haurà de vetllar perquè el gos no produeixi molèsties a l'espai.

  • Segons ha informat l'ajuntament, l’ús d’aquestes zones "no és extensible als gossos potencialment perillosos", que sempre han d’anar lligats i amb morrió.

A la pràctica: Portar el gos deslligat quan no toca pot comportar una multa de 300 euros. Fora de les ZUC, està prohibit portar el gos sense corretja.

On són? Els espais estan repartits per tots els 73 barris de la ciutat. Els 109 espais posats en marxa se sumen a les 70 àrees de gossos i les 46 àrees d'esbarjo de gossos que ja funcionen a la ciutat.

Etiquetes: Animals Barcelona