Barcelona i Àrea
Moment de la detenció
Foto: Moment de la detenció | Guardia Civil
Successos

Detenen a Barcelona un gihadista que finançava accions terroristes amb criptomonedes

Temps de lectura: 1 minut
Moment de la detenció
Foto: Moment de la detenció | Guardia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un presumpte gihadista, titular de diverses direccions de criptomonedes, per finançar el grup terrorista Daesh. 

Què en sabem? L’home, segons confirmen alguns mitjans, tenia uns 30 anys i era originari de Jordània, però nacionalitzat espanyol.

  • Ha estat detingut a Barcelona després d’una investigació de la Guàrdia Civil sota la direcció del jutjat central d’instrucció 6 de l’Audiència Nacional. 
  • El detingut era el titular de diverses direccions de criptomonedes que operaven en tres xarxes diferents i estaven vinculades amb múltiples direccions, conformant un entramat amb ramificacions a diversos països la finalitat dels quals era la de captar fons i transmetre'ls en favor del grup terrorista DAESH. 
  • L'activitat desenvolupada per la xarxa amb què estava relacionat el detingut no havia passat desapercebuda per als serveis de seguretat internacionals, ja que tenia un gran impacte en forma de grans moviments econòmics.
  • També s'ha comptat amb la participació destacada del CNI, la DGSI francesa, l'FBI nord-americà, la SÄPO sueca i Europol.

 

Situació actual: Des de l'aparició de les criptomonedes, el Servei d'Informació de la Guàrdia Civil ha implementat activitats de recerca sobre aquest nou mètode amb la finalitat de prevenir i detectar que es pugui destinar al finançament d'activitats terroristes.

  • El detingut ha estat posat a disposició judicial i ha estat decretada la mesura d'ingrés a la presó provisional.