Barcelona i Àrea
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | X / @mossos
Successos

Els Mossos detenen un fals revisor d'electricitat que robava a dones grans a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | X / @mossos

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 62 anys per diversos delictes de furt i violació de domicili que fingia ser un revisor de l'electricitat per robar. 

Què en sabem? El detingut es feia passar per un tècnic d'una companyia elèctrica per acudir als habitatges de les seves víctimes, sempre dones d'edat avançada, i amb la falsa excusa que tenien una avaria entrava a casa suposadament per arreglar-la i aprofitava per robar.

  • L'home compta amb nombrosos antecedents i va cometre diversos furts al districte de Sant Martí de Barcelona.
  • El seu modus operandi era sempre el mateix: trucava al timbre de l'immoble i deia que era un tècnic que havia de realitzar comprovacions als comptadors d'electricitat per una avaria.
  • Si no el deixaven accedir, ell no en feia cas i entrava igualment a l'habitatge, i s’hi quedava contra la voluntat de les víctimes. Aleshores demanava que obrissin llums de diverses habitacions i mentre estaven distretes s'emportava objectes de valor o diners abans d'anar-se'n sense avisar.

En detall: Les investigacions es van iniciar després de diverses denúncies de les persones afectades i els agents van obrir durant diversos dies un dispositiu policial per la zona on s’havien comès els furts.

  • Com a resultat d’aquests dispositius, el dia 11 d’abril sobre les 08:45 el van localitzar i el van començar a seguir. Poc després, cap a les 09:45 el van veure entrar en una finca del carrer Rogent. Mentre els agents localitzaven a la persona que vivia en aquest domicili i que podia ser la següent víctima, uns altres agents van aturar l’autor. 
  • La senyora del domicili del carrer Rogent va manifestar que l’home que havien aturat els agents havia anat al seu domicili anteriorment fent-se passar per operari de la companyia elèctrica i que li havia sostret un telèfon mòbil i diners.

Situació actual: El detingut s'enfronta a delictes de furt i dos delictes de violació de domicili i es troba a disposició judicial.

  • Els Mossos d’Esquadra recorden que la companyia distribuïdora oficial avisa sempre amb una carta del dia de la revisió. A més, avisen que en cap cas es permeti el pas al domicili a persones desconegudes, especialment si no s'ha concertat una cita amb l’empresa.