Cultura i Pantalles
Imatge del programa 'La Fàbrica' d'aquest 18 de setembre.
Foto: Imatge del programa 'La Fàbrica' d'aquest 18 de setembre. | 8tv
'La Fàbrica' de Rufián, a 8tv

Flavita Banana, a 'La Fàbrica' de 8tv: "Tant de bo dibuixés per a un diari fatxa"

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del programa 'La Fàbrica' d'aquest 18 de setembre.
Foto: Imatge del programa 'La Fàbrica' d'aquest 18 de setembre. | 8tv

8tv emet aquest diumenge 18 de setembre la segona entrevista de la temporada de La Fàbrica, el programa del polític d'Esquerra Republicana (ERC) Gabriel Rufián. La convidada d'avui és la il·lustradora Flavita Banana.

Per què és important? La Fàbrica és una de les apostes de la nova temporada de 8tv, junt amb el Fax d'Eduard Pujol i Elisabet Cortiles, estrenat recentment. El sempre punyent i polèmic Rufián conversa amb personalitats de tots els àmbits per conèixer les seves inquietuds.

Al detall: 

  • El programa s'emet cada diumenge a les 21:45 h i dura una hora.
  • És una versió extensa de les entrevistes que el polític penja al seu canal de YouTube, amb prop de 100.000 subscriptors.
  • El primer convidat va ser l'artista Lildami. La segona és la il·lustradora Flavita Banana, que publica vinyetes a El País, La Maleta de Portbou o Mongòlia, i el 2018 va guanyar el Premi Internacional d'Humor Gat Perich.

Què diuen:

  • "Em censuro obligant-me a no parlar d'allò del que està 'a huevo' aquell dia", ha explicat Flavita Banana. I ho ha exemplificat amb "temes dolorosos", com la violència a les dones o la immigració: "No vull penjar-me la medalla de fer la millor vinyeta sobre això".
  • "Cada cop tinc menys haters i el que més hi ha és gent que em diu que tinc supèrbia perquè alguns cops responc de forma clara i directa", ha afegit.
  • "Tant de bo dibuixés per a un diari fatxa. Voldria dir que estem en una situació avançada, perquè jo encara faria el mateix", en paraules d'Álvarez.
  • "A les dones no ens eduquen per ser referents. Jo sabia que volia ser 'vinyetista', però tots eren homes. No hi havia ningú que digués "vull ser com ella" i això em donés força", ha dit també, entre moltes altres reflexions.

Context: En saber-se l'emissió de La Fàbrica a 8tv, Rufián va sortir al pas per assegurar que no ha signat cap contracte i que no cobra per això: "Només ho fem perquè ens agrada fer-ho".