Cultura i Pantalles
Imatge de la sèrie
Foto: Imatge de la sèrie | Netflix
Televisió

La cosina d'una víctima del caníbal Dahmer critica la sèrie de Netflix

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de la sèrie
Foto: Imatge de la sèrie | Netflix

Una familiar d'una de les víctimes de Jeffrey Dahmer ha criticat la sèrie de Netflix que recull els assassinats del caníbal, que va actuar els anys 80 als Estats Units.

Per què és important? Dahmer va matar 17 joves entre el 1978 i el 1991. El seu cas va evidenciar el mal funcionament de la justícia, ja que va ser condemnat pel mig, però només va passar deu mesos a la presó.

En profunditat:

  • Va cometre la majoria dels assassinats a Milwaukee (Wisconsin) i la resta a Ohio.
  • Les víctimes pertanyien a minories ètniques i els oferia diners per fer-los fotos eròtiques. Un cop al seu pis, els drogava o els atacava i els matava.
  • La policia va trobar-li cadàvers desmembrats a la nevera i al congelador; també ossos i un esquelet sencer. Fins i tot van determinar que es va menjar alguns cossos.
  • El jurat el va condemnar el 1992 a 15 cadenes perpètues. Va morir a la presó el 1994, assassinat amb 34 anys.

Context: La plataforma de continguts en línea Netflix ha produït Monstre: la història de Jeffrey Dahmer. Té 10 capítols i és un exemple de les diverses produccions que s'han fet sobre la vida del conegut com "carnisser de Milwaukee".

Què diuen: La cosina d'una de les 17 víctimes de Dahmer ha criticat la sèrie a Twitter.

  • "La meva família (els Isbell) estan emprenyats amb aquesta sèrie. Suposa reviure el trauma un i altre cop. Per què? Quantes pel·lícules, sèries o documentals necessitem?".
  • "Recrear la meva cosina tenint una crisi emocional al jutjat davant l'home que va torturar i assassinar el seu germà és salvatge. Salvatge", ha afegit.
  • "Diuen que ho fan amb tot el respecte a les víctimes o honrant la dignitat de les famílies, però ningú no els contacta. Els meus cosins es desperten cada pocs mesos amb un munt de trucades i missatges, i així saben que s'ha fet una altra producció de Dahmer. És cruel".

A més a més: L'equip de la sèrie defensa el seu enfocament a un dels vídeos promocionals. "Era important ser respectuós i intentar explicar la història de la manera més autèntica", va dir Evan Peters, actor que interpreta Dahmer.