Cultura i Pantalles
Especial 'El Fax de 8tv' de l'1-O
Foto: Especial 'El Fax de 8tv' de l'1-O
Televisió

8TV aposta pel directe l’1-O i emetrà un especial de “El Fax de 8TV”

Especial 'El Fax de 8tv' de l'1-O
Foto: Especial 'El Fax de 8tv' de l'1-O

Aquest dissabte 1 d’octubre del 2022 es commemora el cinquè aniversari del referèndum d’independència de Catalunya. La cadena privada catalana ha decidit informar en directe, durant més de cinc hores, fins a les 22:00, quan començarà el programa habitual de les nits de dissabte.

El motiu: Avui es compliran cinc anys que es va convocar als ciutadans de Catalunya a votar en un referèndum d’independència, que el Govern mai no ha arribat a implementar.

Què sabem?

  • El programa se centrarà en la retransmissió de l’acte central de l’1-O, en directe des de l’Arc de Triomf. Aquest acte unitari ha estat convocat pel Consell per la República, l'ANC, l'AMI, l'Intersindical i la Cambra de Comerç de Barcelona.
  • S’emetrà en directe el discurs inicial de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el de tancament de l’acte en mans de Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat a l’exili.
  • S’entrevistarà als representants de les sis entitats sobiranistes organitzadores i les veus de les forces polítiques.
  • S’entrevistarà a persones anònimes que van participar activament en l’organització del referèndum.

En detall: El programa de 8TV serà l’únic que retransmeti en directe tot el que succeeixi durant la tarda, ja que TV3 mantindrà la ‘Tarda de cine’ i només farà dues connexions amb el 324 per seguir les manifestacions. D’aquesta manera, 8TV referma la voluntat d’apostar pels programes d’actualitat i informatius, comptant amb reporters que narraran la concentració des de diferents punts del territori amb tot detall.

Quan, on i amb qui? L’especial de “El Fax de 8TV” s’emetrà aquest dissabte 1 d’octubre a la televisió privada, de 16:45 a 22:00, de la mà de l’Eduard Pujol i l’Elisabet Cortiles.

En profunditat: El programa entrevistarà a la Laura Borràs i al Roger Español, que va perdre l’ull l’1 d’octubre. També, comptarà amb tres taules de debat, integrades per cares conegudes i experts en la matèria, com Saül Gordillo, Sònia Sierra o Ernesto Ekaizer. A més a més, el programa comptarà amb un cara a cara entre el Sergi Maraña i el Tomàs Güell; i amb un ‘Raholing’ de la Pilar Rahola amb Joaquim Forn.