Cultura i Pantalles
Foto: | Elsa BS E-Vents (IG @elsabsevents / TW @elsaescalenca)
'La Fàbrica' de Rufián, a 8tv

Quique Peinado, a 'La Fàbrica': "Marlaska és l'enemic i se l'ha de combatre"

Temps de lectura: 3 minuts
Foto: | Elsa BS E-Vents (IG @elsabsevents / TW @elsaescalenca)

L'humorista i periodista Quique Peinado ha visitat La Fàbrica on Tour, la primera edició especial del programa d'entrevistes de Gabriel Rufián, fora de l'habitual plató industrial. 8tv l'ha emès aquest diumenge 2 d'octubre a les 22 h. 

Per què és important? Des que l'emet 8tv i un cop al mes, el programa es farà amb públic en diferents indrets de Catalunya. El primer La Fàbrica on tour s'ha fet al teatre Cal Ninyo de Sant Boi de Llobregat (Barcelona) i ha aconseguit un èxit d'audiència.

Què ha dit Rufián de Quique Peinado: "És un 'tio' de barri. Presentador, periodista i guionista. El 2018, va guanyar un Premi Ondas amb el programa 'Radio Gaga'. A dia d'avui, el veiem a 'Buenismo bien' y l'escoltem a 'Dile que baje'. Li agrada molt la boxa, és aficionat de l'Estudiantes i la seva pàtria és el Rayo Vallecano".

Al detall: El madrileny ha parlat amb el portaveu d'ERC al Congrés de molts temes, amb declaracions que poden portar cua. Per què és tan incendiari a les xarxes socials, l'avenç de l'extrema dreta a Espanya, l'independentisme català, Puigdemont, Grande-Marlaska, Irene Montero, Íñigo Errejón...

Què ha dit sobre... les seves voraces crítiques a Twitter:

  • "Amb 43 anys i dos fills, jo ja sé que no puc canviar. Hi ha coses que faig bé i d'altres malament, i 'rajar' d'algú pot no beneficiar ningú, ni tan sols a mi. Però no ho puc evitar".
  • "Hi ha cops que escric el tweet i dic 'però, per què? Si són les 9:30h del matí, acabes de deixar els nens a l'escola i estàs prenent un cafè amb un pinxo de truita al bar, per què collons li fots una hòstia gran a Marlaska, que no et porta enlloc?' Però jo ho veig, em crema alguna cosa per dins i ho poso".

"Que Franco compri el Rayo Vallecano": 

  • "Tenir Raúl Martín Presa com a president és un desastre, una calamitat... És horrorós. El pitjor que ens podria haver passat a la vida és tenir aquest home, que no vendrà mai el club perquè ho és tot per a ell, malgrat que sigui un pèssim gestor".
  • "La nostra és l'afició més d'esquerres d'Espanya amb el president més de dretes d'Espanya".
  • "Que vingui i compri el club un xeic àrab, el sultà de Brunei, Peter Lim, qualsevol. M'és igual. Francisco Franco, que el compri!. No serà pitjor que la calamitat que tenim com a president".

Catalunya i el procés, vistos des de Madrid:

  • "Una de les coses que més m'ha tocat els collons és el tema de Catalunya a Madrid. De veritat ens importa tant el que està passant a Catalunya? N'hem d'estar parlant matí, tarda i nit?".
  • "Veus gent preocupada per coses que dius 'què estàs fent? Que el teu nen va a una escola feta amb barracons, i m'estàs dient no sé què dels catalans... què tenen a veure ells? Centra't!'".
  • "Tinc amics independentistes de tota la vida i mai no m'he sentit agredit. Només m'hi he sentit en xarxes socials per seguidors de Junts, que són molt de dretes i m'han tractat com si fos un ésser inferior".

Puigdemont: "Em resulta una persona profundament antipàtica. El que no entenia de Catalunya era: per què li donen pals a Junqueras i no a Puigdemont, que un està a la presó i l'altre a una mansió a Waterloo? 'Buf, què tortes estan les coses a Catalunya', vaig pensar".

Vox i el que vindrà, amb Ortega Smith i Buxadé com a ministres: 

  • "Tothom ha de cedir i intentar veure que el que ve de front és molt dur, és Ortega Smith de ministre d'Interior. Quan diem que ve l'extrema dreta, parlem en abstracte, però té coses molt concretes: és Buxadé de ministre d'Exteriors, joder!".
  • "El que ve no és la 'derechita' que diu Feijóo, sinó un problema molt gros. És fer retrocedir moltíssima gent en moltíssims drets".
  • "El que està passant a Hongria, Polònia o Itàlia era impensable quan era petit. A Itàlia governarà la senyora que va fer el míting de Vox a Granada que va deixar anar tants sense sentits increïbles de l'extrema dreta més horrorosa. És com si aquí guanyés Macarena Olona".
  • "El dia que vaig veure que tot estava perdut va ser quan em va atendre una cambrera sud-americana que portava una polsera de Vox".

La trobada 'especial' Pedro Sánchez, en un acte per la salut mental amb Peinado com a convidat.

  • "Ve, em mira, amb els seus ulls de 'fucker'... Vaig tenir la sensació que, si em mirava més, em deixava embarassat. 'Marxaré ràpidament perquè ja tinc dos fills", vaig pensar".
  • "'Et segueixo molt a Twitter', em va dir, i jo pensant 'però si t'he fotut hòsties una darrere l'altra!'"
  • "No em segueix oficialment, però sé que es mira els meus tweets i que els ha compartit als seus grups alguns cops".
  • "Em genera moltes contradiccions perquè em sembla neoliberal. Però és un mestre de la política i té moltíssims encerts".

La crítica més forta, contra Fernando Grande Marlaska: "Que Grande-Marlaska sigui ministre em sembla terrible. La seva trajectòria està marcada pel maltractament dels drets humans, és una persona que passa per sobre dels drets dels dèbils. És l'enemic i se l'ha de combatre".

El 'pal' d'Errejón:

  • "Havia fotut el 'pal' que va fotre, es va deixar obert un ordinador amb una operació per enderrocar el partit, van enviar Pablo Iglesias a Brussel·les i, mentrestant, li estava llimant el partit amb Carolina Bescansa".
  • "Aquestes dinàmiques de 'matar o morir' que hi ha a la política són una forma de viure que jo no entenc".
  • "Em sembla un personatge nefast. Ha sabut vendre mediàticament una figura amable, però que de portes cap endins no ho és. Soc profundament 'antierrejonista'".

Reconeixement per a Irene Montero: "És la política més maltractada de la història de la democràcia d'Espanya. Escenifica d'una forma molt clara que les dones estan sota sospita des que s'aixequen fins que se'n van a dormir. Tot el que fa es multiplica per molt perquè és dona".

El seu "problema" amb la Casa Reial espanyola:

  • "És una família diferent de la resta i amb privilegis pel simple fet de néixer. Qualsevol que cregui en societats basades en ciutadans lliures i iguals no pot ser monàrquic.
  • "És el meu principal problema amb la monarquia: si la pròpia estructura de l'Estat és desigual, amb quina cara defensem la igualtat a qualsevol nivell?".

A més: El programa ha comptat amb la col·laboració de Marta Delcor, Ruth Jiménez i Raquel Hervás, que han sotmès Peinado a les seves preguntes.

Etiquetes: Televisió 8TV