Cultura i Pantalles
Una imatge de l'actriu Laia Costa al film 'Cinco lobitos'
Foto: Una imatge de l'actriu Laia Costa al film 'Cinco lobitos' | ACN
Cinema

Quins són els finalistes dels Premis Forqué?

Una imatge de l'actriu Laia Costa al film 'Cinco lobitos'
Foto: Una imatge de l'actriu Laia Costa al film 'Cinco lobitos' | ACN

Els Premis Forqué han anunciat les nominacions de la 28a edició amb finalistes com 'Cinco lobitos', 'Alcarràs', 'As bestas', 'Modelo 77' i 'En los márgenes'. 

Per què és important? El Premi Cinematogràfic José María Forqué és un dels premis més prestigiosos de la indústria cinematogràfica espanyola i una cita obligada pels professionals del sector audiovisual i cultural.

Situació actual: Opten el premi tots els llargmetratges espanyols (ficció, documental i animació) que hagin estat estrenats en sales comercials a Espanya entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2022.

Què sabem? 

  • 'Cinco lobitos', Alauda Ruiz de Azúa, lidera les nominacions a la 28a edició dels Premis Forqué que aspira a quatre categories, la de millor llargmetratge, millor interpretació femenina per Laia Costa i Susi Sánchez i el guardó a Cine i Educació.
  • La seguixen Alcarràs', de Carla Simón nominada a la categoria de Cine i Educació i millor llargmetratge i  'As bestas' finalista a millor llargmetratge i millor interpretació masculina per Denis Ménochet.
  • Es posen a la cua 'Modelo 77' com a millor llargmetratge i millor interpretació masculina per Miguel Herran i 'En los márgenes' a la categoria Cine i Educació i millor interpretació masculina per Luis Tosar.
  • 'Apagón' i 'Rapa' són les sèries més nominades.

A més: El film 'Cerdita' opta al guardó a millor interpretació femenina per Laura Galan, una categoria on competirà amb 'Girasoles silvestres', amb Anna Castillo com a nominada. 

A partir d'ara. La cerimònia tindrà lloc el 17 de desembre en el Palau Municipal de Madrid.