Cultura i Pantalles
L'actor nord-americà Alec Baldwin al barri de Soho de Nova York
Foto: L'actor nord-americà Alec Baldwin al barri de Soho de Nova York | Vanessa Carvalho / ZUMA Wire / Europa Press
Cinema

Alec Baldwin, acusat de disparar una companya, demanda l'equip de 'Rush'

L'actor nord-americà Alec Baldwin al barri de Soho de Nova York
Foto: L'actor nord-americà Alec Baldwin al barri de Soho de Nova York | Vanessa Carvalho / ZUMA Wire / Europa Press

L'actor Alec Baldwin, acusat de disparar a una companya de rodatge, demanda ara a diferents membres de la productora de la pel·lícula 'Rush' per "negligència" i "fer malbé la seva reputació".

Per què és important? L'estrella de Hollywood s'enfronta a una possible condemna a presó per la mort de la directora de fotografia Halyna Hutchins l'any passat. Des de l'incident, segons l'actor, s'han reduït molt els seus contractes amb productores de cinema i anunciants.

D'on venim? 

  • Segons diversos testimonis, el 21 d'octubre de 2021, Baldwin va disparar una arma del 1800 carregada al plató de la pel·lícula de l'oest 'Rush'. Halyna Hutchnis va morir d'un tret i el director Joel Souza.
  • La família Hutchins també va denunciar a l'actor, tot i que la demanda va ser desestimada arran d'un acord entre les dues parts. "Tots nosaltres creiem que la mort d'Halyna va ser un terrible accident", va dir llavors el vidu de la directora de fotografia. 
  • Baldwin ha declarat diversos cops que mai va prémer el gallet de l'arma, tot i que les proves forenses utilitzades al judici indiquen el contrari. 

Els detalls:

  • L'equip legal de l'actor acusa de negligència durant el rodatge a l'experta en armes Hannah Gutierrez Reed, el primer assistent de direcció David Halls, la propietària del plató Sarah Zachry i el proveïdor d'armes i municions Seth Kenney i la seva empresa com a acusats.
  • A la demanda, Baldwin al·lega que no era responsable de la seguretat de l'arma i no sabia que estava carregada amb bales de debò.

Què han dit?

  • "Aquesta tragèdia va passar perquè es van lliurar bales reals al plató i van carregar l'arma", diu l'escrit de la demanda.
  • "Gutierrez-Reed no va comprovar les bales ni l'arma amb cura, Halls no va comprovar l'arma i, tanmateix, va assegurar que l'arma estava segura abans de lliurar-la a Baldwin", afegeix.
  • Finalment, l'actor, de 67 anys, indica que la utilitera Sarah Zachry "no va revelar que Gutierrez-Reed havia estat actuant de manera imprudent fora del set i era un risc per a la seguretat dels que l'envoltaven".
  • "Baldwin també ha perdut nombroses oportunitats laborals i ingressos associats", diu. "Per exemple, ha estat acomiadat de diversos llocs de treball expressament a causa de l'incident a Rust i ha estat ignorat per altres oportunitats", conclou.

A més: La gravació de la pel·lícula es reprendrà, segons l'acord entre família, productora i Baldwin, a principis del 2023 amb el repart inicial.

Etiqueta: Cinema