Cultura i Pantalles
Grammy

Rosalia obté dues nominacions als Grammy 2023

La cantant de Sant Esteve de Sesrovires, Rosalia, ha obtingut dues nominacions als premis Grammy del 2023, les dues amb el treball 'Motomami'

Què sabem? Rosalia competeix a les categories de millor àlbum de rock o música alternativa llatina i a millor fil musical.

  • Aquesta darrera nominació és per l'actuació en viu al canal de la cantant a Tiktok per presentar el seu disc 'Motomami'.
  • En aquest cas comparteix la nominació amb Ferran Echegaray i amb Stillz com a directors de vídeo.

Background: L'artista catalana també va tenir molta sort en les nominacions dels premis  Latin Grammy.

  • Rosalia va obtenir nou nominacions: Millor gravació amb La Fama, Àlbum de l'any amb Motomami, Cançó de l'any per Hentai, Àlbum de música alternativa, Cançó alternativa per Hentai i Millor Vídeo musical per 'Motami', entre d'altres.

El més destacat: Les cantants Beyoncé i Adele i el cantant Kendrick Lamar encapçalen la llista de nominacions.

  • A millor àlbum de l'any competeixen Adele, Kendrick Lamar, Harry Styles, Lizzo, Beyoncé, Abba, Bad Bunny, Mary J. Blidge, Brandi Carlile i Coldplay.
  • Beyoncé lidera les nominacions als Grammy 2023 amb 9 candidatures per l'àlbum 'Renaissance' i, en especial, el tema Break my soul.
  • També estan nominats a millor àlbum Abba, Bad Bunny, Lizzo, Harry Styles, Coldplay i Brandi Carlile. 

Al detall: L'edició d'enguany tindrà cinc noves categories: millor interpretació de música alternativa, millor BSO per a videojocs; millor interpretació de compositor no clàssic; millor àlbum de poesia i millor cançó oficial pel canvi social.

Previsions: La cerimònia serà el 5 de febrer a Los Angeles, al Crypto.com Arena.