Cultura i Pantalles
Foto dels guardonats als premis ARC
Foto: Foto dels guardonats als premis ARC | Laura Cortés / ACN
Cultura

La Pegatina, Andrea Motis i The Tyets entre els guanyadors als Premis ARC 2022

Foto dels guardonats als premis ARC
Foto: Foto dels guardonats als premis ARC | Laura Cortés / ACN

Avui s'ha celebrat la 20a edició dels Premis Arc 2022, els premis de la Indústria Musical del directe. Grans artistes de renom català han estat els protagonistes dels premis. La Pegatina, Andrea Motis, Balkan Paradise Orchestra, The Tyets, La Fúmiga en són alguns dels exemples.

Per què és important? La 20a edició dels Premis Arc 2022 se celebra per primer cop fora de Barcelona, en concret a la Llotja de Lleida.

Context: Els Premis ARC arriben al seu 20è aniversari amb l'objectiu de continuar recolzant i promovent l'autoria i la creació musical feta a Catalunya i reconèixer els mèrits de tots els professionals, empreses i entitats vinculades al sector, així com dels mitjans de comunicació i institucions que han destacat durant la temporada.

  • En total són 12 els Premis ARC atorgats durant la gala emmarcats dins 11 categories.
  • Els Premis ARC d'aquest any han comptat amb un total de 43 nominats i els guanyadors de cada categoria han estat escollits mitjançant les votacions que han dut a terme els associats d'ARC.

Què sabem? La Pegatina ha guanyat el premi de millor gira d'artista d'autoria pròpia en la vintena edició dels Premis ARC de la indústria musical del directe.

  • Balkan Paradise Orchestra ha aconseguit el premi a la millor gira internacional i Andrea Motis ha estat guardonada com a millor gira d'artista o grup de jazz.
  • Els premis a les millors programacions musicals se'ls han emportat el Festival Jardins de Pedralbes i La Nau.
  • En el premi a l'artista o grup revelació hi ha hagut un empat entre La Fúmiga i The Tyets.

En detall: Durant la gala hi ha hagut actuacions de Macaco i Ebri Knight.

  • També hi ha hagut l'actuació de nous talents de l'escena musical com Julieta i els lleidatans Sexenni que han tocat un dels seus èxits.
Etiquetes: Cultura Música