Cultura i Pantalles
Concert de Keith Lamar
Foto: Concert de Keith Lamar | ACN
Cultura

Keith LaMar obrirà l'Irídia Fest de Barcelona des del corredor de la mort

Temps de lectura: 2 minuts
Concert de Keith Lamar
Foto: Concert de Keith Lamar | ACN

L'afroamericà Keith LaMar, al 'corredor de la mort' dels Estats Units des del 1993, inaugurarà aquest dijous el I festival de drets humans i cultura Irídia Fest de Barcelona, amb un concert en què recitarà poesia per telèfon des de la presó a Ohio , informa el festival en un comunicat.

Per què és important? LaMar, que es declara innocent, es troba des de fa 28 anys al corredor de la mort per un motí carcerari el 1993.

  • El pianista i compositor establert a Brooklyn Albert Marquès encapçala la campanya 'Justice for Keith LaMar' per evitar l'execució, prevista per al 16 de novembre.

D'on venim? El va ser acusat en el seu dia de matar cinc reus en un motí que va durar 11 dies en una altra presó a Lucasville (Ohio), on estava pres per un delicte que sí que va reconèixer i la condemna del qual era per 18 anys.

I ara? El concert, que forma part d'una gira per recolzar el condemnat, se celebrarà a la sala Paral·lel 62.

  • LaMar actuarà en un quintet completat, a sobre l'escenari a Barcelona, per Erin Corine a la veu i la flauta, Manel Fortià al contrabaix i Marc Ayza a la bateria.
  • Al concert interpretaran la música del seu disc de jazz 'Freedom First', una iniciativa inclosa a la campanya 'Justice for Keith LaMar': Marquès va produir i va gravar el disc del 2020 al 2022 entre Brooklyn i Girona, i Lamar va col·laborar des de la presó.

A més: L'Irídia Fest se celebra aquest dijous i divendres amb una programació de música en viu que va des del jazz fins al kudur i el reggaetó.

  • També actuaran l'artista de portuguesa d'arrels angolenyes Pongo, the queen of Kuduro, amb un espectacle que barreja el kuduro, dancehall, música electrònica i dance, rhythm & blues i funk, així com la Hip Horns Brass Collective, amb Rodrigo Laviña, Anita Tijoux, Escandalós Xpósito i Les Ninyas de la rotllana i els DJ's Piti Vaccari i Momobounce.