Cultura i Pantalles
Los Fabelman
Foto: Los Fabelman | Twitter / @thefabelmans
Estrena

'The Fabelmans', la nova pel·lícula d'Spielberg: on veure-la, quan, nominacions i sinopsis

Temps de lectura: 2 minuts
Los Fabelman
Foto: Los Fabelman | Twitter / @thefabelmans

The Fabelmans és la nova gran pel·lícula d'Steven Spielberg que ha triomfat a les nominacions dels Oscars 2023.

Per què és important? Un film que aterra a les sales espanyoles amb el distintiu de ser un dels grans favorits als Oscar, on acumula un total de set nominacions incloent les de millor pel·lícula i de millor director per al mateix Spielberg.

Quan? La pel·lícula va estrenar-se el passat 11 de novembre als Estats Units i arribaran a Espanya el pròxim 10 de febrer de 2023.

Què en sabem? 

  • La pel·lícula repassa la infantesa del director Spielberg en un camí entre la ficció i la realitat.
  • El seu alter ego serà Sammy Fabelman de 16 anys durant la seva adolescència a Arizona després de la Segona Guerra Mundial.
  • En el film es veuran els seus inicis al món del cinema o la seva relació complicada amb els seus pares, entre d'altres.
  • Amb el pas del temps, Sammy es converteix en un autèntic documentalista de les aventures de la seva família. 

On? 

Barcelona

Lleida

Tarragona

Qui? El film segueix els passos de Sammy Fabelman (Gabriel LaBelle), un jove que viu lliurat al cinema, un interès aplaudit i fomentat per la seva artística mare, Mitzi (Michelle Williams).

  • El seu pare, Burt (Paul Dano), un prestigiós científic, dona suport al treball de Sammy, però ho considera una mera afició.

Nominacions: The Fabelmans han estat nominats als Oscars 2023 com a Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Actriu, Millor Actor de Repartiment, Millor Guió Original, Millor Disseny de Producció i Millor Banda Sonora.