Cultura i Pantalles
Figures del conte dels Tres Porquets de l'Atelier
Foto: Figures del conte dels Tres Porquets de l'Atelier | Pastisseria Atelier de Barcelona
Gastronomia

Pasqua 2023: on comprar les millors mones de Catalunya?

Temps de lectura: 2 minuts
Figures del conte dels Tres Porquets de l'Atelier
Foto: Figures del conte dels Tres Porquets de l'Atelier | Pastisseria Atelier de Barcelona

Ja s'acosta Setmana Santa i a casa nostra toca comprar la mona per donar al fillol o fillola. Si no saps on comprar-la et deixem un llistat amb les millors mones de Catalunya d'aquest 2023.

Què en sabem? Tot i que les clàssiques són de brioix, rodones i amb ous durs, molts pastissers han anat introduint a poc a poc la xocolata i dissenys amb figures de tota mena.

  • De fet, la mona és un pastís en forma de tortell, de coca ensucrada, amb ous durs (tants com l'edat del fillol).
  • La presència de xocolata a la mona és una incorporació introduïda a Barcelona entorn del 1930 pel pastisser Lluís Santapau que va començar a guarnir el pastís amb figures d’aquest producte.

La tradició: A Catalunya és tradició que el padrí o padrina regalin la mona al seu fillol o fillola el Diumenge de Pasqua per degustar-la el dilluns.

A la pràctica: T'expliquem les millors mones de Pasqua del 2023, segons el concurs d'enguany de "La Millor Mona de Pasqua" que s'ha dut a terme amb la participació de pastissers i flequers d'arreu de Catalunya.

Millor Mona de Pasqua Tradicional

En detall: Tenint en compte l’aspecte visual, la textura, la cocció interior i exterior del brioix, l’aroma i el gust, el primer premi l'ha aconseguit el Forn de Pa i Pastisseria Cal Parra.

Millor Mona d'Ou de Xocolata

En detall: En aquesta categoria s'ha valorat l'originalitat, la tècnica, la presentació i l'acabat. El premi l'ha rebut una obra inspirada en el tradicional conte infantil Els Tres Porquets de l'Atelier de Barcelona.

Finalment, enguany, la Setmana Santa comença el diumenge 2 d'abril i acaba el diumenge 10 del mateix mes, amb dos dies festius.