Cultura i Pantalles
Escena de la pel·lícula 'Maravellosa família de Tokio'
Foto: Escena de la pel·lícula 'Maravellosa família de Tokio'
Cinema

7 èxits que no et pots perdre aquesta setmana a Verdi Classics

Barcelona.
Temps de lectura: 6 minuts
Escena de la pel·lícula 'Maravellosa família de Tokio'
Foto: Escena de la pel·lícula 'Maravellosa família de Tokio'

La cadena Verdi Classics ofereix cada setmana les millors pel·lícules de tots els temps, algunes en català, i sense pauses publicitàries. 

Com veure Verdi Classics? El canal es pot veure a través de la TDT des de Catalunya. Només cal que encenguis la televisió i el busquis al teu dial.

  • Totes les pel·lícules es poden veure en idioma dual, és a dir, en l'idioma original i castellà o català, depenent del títol.

Com funciona: La franja del prime time de la cadena està dedicada a una temàtica diferent cada dia de la setmana: joies del cinema europeu, comèdia, època, grans històries, acció, etc.

A continuació, podeu consultar la programació de de la cadena aquesta setmana. Per saber els horaris concrets, accediu a la web de VerdiClassics.

Dilluns 27 de març a les 21:51h

Ocho sentencias de muerte (Robert Hamer, 1949)

Sinopsi: Louis Mazzini és un jove ambiciós i sense escrúpols que projecta venjar l'afront que l'aristocràtica família D'Ascoyne, a la qual pertany, els ha infligit a ell i a la seva mare. El pla consisteix a eliminar tots els membres de la família que el precedeixen en la successió al títol de Duc.

En detall: Millor Disseny de Producció al Festival de Venècia. El camaleònic guanyador de dos Oscars Alec Guinness ("La guerra de las galaxias") mor fins a vuit vegades en aquesta deliciosa comèdia negra dels mítics Estudis Ealing, responsables d'algunes de les fites més rellevants del cinema britànic dels 40 i 50.

Dimarts 28 de març a les 21:58h

Maravillosa familia de Tokio (Yôji Yamada, 2016)

Sinopsi: El dia del seu aniversari, l'àvia d'una tradicional família de Tòquio, demana al seu apàtic marit com a regal, el divorci. Aquesta revelació no només sorprendrà el seu incrèdul marit, sinó tota la família, que intentaran per tots els mitjans evitar la catàstrofe familiar.

En detall: L'equip artístic de l'aclamada "Una familia de Tokio" es torna a reunir per a aquesta divertida comèdia del veterà cineasta japonès Yôji Yamada ("El ocaso del samurái"). Una pel·lícula deliciosa que torna a demostrar que segueix en plena forma després de 50 anys com a director.

Dimecres 29 de març a les 21:58h

Los panzers de la muerte (Gordon Hessler, 1987)

 

Sinopsi: Hivern de 1942. Els intents alemanys per trencar el setge soviètic han fracassat. Adolf Hitler, contrariat pel rumb que estan prenent els esdeveniments, dona a les tropes l'ordre de no retrocedir i oposar una resistència fanàtica, mentre exigeix a l'enemic que capituli.

En detall: Pel·lícula d'acció bèl·lica protagonitzada per Oliver Reed ("Tommy") i David Carradine ("Kill Bill"), juntament amb el nominat a l'Oscar Bruce Davison (saga "X-Men") i David Patrick Kelly ("El cuervo").

  • Basada en la novel·la de guerra de l'escriptor danès Sven Hassel "Wheels of Terror". Hassel va ser en realitat part del Panzerkorp alemany durant la guerra i la majoria de les seves novel·les es basen en les seves experiències o històries que va escoltar durant la guerra.

Dijous 30 de març a les 22:04h

Un condenado a muerte se ha escapado (Robert Bresson, 1956)

Sinopsi: Lió, 1943. A la França ocupada durant la Segona Guerra Mundial el tinent Fontaine és detingut per l'exèrcit alemany. Després d'un intent frustrat de fugida del comboi que el condueix a la presó, és empresonat i ben aviat, condemnat a mort. Fontaine dedica el seu temps de reclusió a preparar minuciosament la seva fugida. 

En detall: Millor Director al Festival de Cannes. Considerada entre les setanta millors pel·lícules de la història del cinema segons el prestigiós rànquing de Sight & Sound (British Film Institute). Obra mestra.

Divendres 31 de març a les 22:25h

Elvira Madigan (Bo Widerberg, 1967)

Sinopsi: Segle XIX. Elvira Madigan -el veritable nom de la qual és Hedvig Jensen- és una jove equilibrista que coneix Sixten Sparre, un oficial de l'exèrcit suec d'origen noble, casat i amb dos fills.

S'enamoren perdudament, inicien un apassionat romanç i decideixen abandonar-ho tot; ella deixa el circ i ell es converteix en un desertor. Aïllats del món i desproveïts de mitjans econòmics, la situació es fa cada cop més desesperada.

En detall: Inspirada en fets reals esdevinguts el 1889, la pel·lícula va aconseguir revalorar el cinema romàntic. L'excel·lent interpretació de Pia Degermark va ser reconeguda amb el premi a la Millor Actriu al Festival de Cannes.

Dissabte 1 d'abril a les 22:00h

El rostro de un ángel (Michael Winterbottom, 2014)

Sinopsi: Una periodista i un director de cinema investiguen un estrany cas d'assassinat que s'ha convertit en focus d'atenció de la premsa internacional. Tots dos intenten aprofundir en les causes del succés. Les trobades amb aquelles persones que van conèixer la víctima i l'acusada d'assassinat vertebren una trama que pot acabar trastornant la raó dels protagonistes.

En detall: Michael Winterbottom ("24 Hour Party People") dirigeix Daniel Brühl ("Good Bye, Lenin"), Kate Beckinsale ("Pearl Harbor"), Valerio Mastandrea ("La tierra de los hijos") i Cara Delevingne ("Valerian y la ciudad de los mil planetas") en aquesta història basada en fets reals sobre l'estudiant nord-americana Amanda Knox, acusada d'assassinar la seva companya de pis.

Diumenge 2 d'abril a les 21:59h

La noia del llac (Andrea Molaioli, 2007)

Sinopsi: Un petit i idíl·lic poble italià a la regió de les Dolomites queda commocionat per la mort d'una adolescent. El comissari Sanzio, de la capital de la província, s'encarrega del cas, en què la víctima sembla tan misteriosa com el mateix crim, succeït en un paratge ple de boira i amb un paisatge muntanyós la bellesa del qual no pot ocultar els foscos secrets del lloc.

En detall: Deu premis David di Donatello, incloent-hi els de Millor Pel·lícula, Millor Director, Millor Guió i Millor Actor Protagonista.