Cultura i Pantalles
Escena de la pel·lícula 'El pastís de noces'
Foto: Escena de la pel·lícula 'El pastís de noces'
Cinema

7 èxits que no et pots perdre aquesta setmana a Verdi Classics

Barcelona.
Actualitzat: Dimarts, 4 d'abril de 2023. 15:25
Temps de lectura: 5 minuts
Escena de la pel·lícula 'El pastís de noces'
Foto: Escena de la pel·lícula 'El pastís de noces'

La cadena Verdi Classics ofereix cada setmana les millors pel·lícules de tots els temps, algunes en català, i sense pauses publicitàries. 

Com veure Verdi Classics? El canal es pot veure a través de la TDT des de Catalunya. Només cal que encenguis la televisió i el busquis al teu dial.

  • Totes les pel·lícules es poden veure en idioma dual, és a dir, en l'idioma original i castellà o català, depenent del títol.

Com funciona: La franja del prime time de la cadena està dedicada a una temàtica diferent cada dia de la setmana: joies del cinema europeu, comèdia, època, grans històries, acció, etc.

A continuació, podeu consultar les pel·lícules destacades de de la cadena aquesta setmana. Per saber la programació completa, accediu a la web de VerdiClassics.

Dilluns 3 d'abril a les 22:01h

La lectora (Michel Deville, 1988)

Sinopsi: Constance és una noia a qui li agrada llegir. La lectura és per a ella fantasia, somni. Llegint la novel·la "La lectora" s'identifica amb Maria, la seva protagonista. L'una i l'altra, en la realitat i en la ficció, aniran descobrint els sabors de la vida. Provocació, encant, plaer, desig, perversitat i innocència... molt més que simple erotisme.

En detall: Guanyadora del Cèsar al Millor Actor de Repartiment (Patrick Chesnais). Dirigida per Michel Deville ("El dosier 51") i protagonitzada per la carismàtica actriu francesa Miou-Miou ("Limpieza en seco").

Dimarts 4 d'abril a les 22:01h

El pastís de noces (Denys Granier-Deferre, 2010)

Sinopsi: Bérengère i Vincent es casen segons dicta la tradició burgesa. Seguint el costum, les famílies i els amics es troben al camp en un bonic dia de primavera. Una jornada transcendental i inoblidable per a tothom en què es revelen secrets familiars que no deixen indiferents cap dels assistents.

En detall: Dels productors de "Persépolis". Basada en el best-seller homònim de Blandine Le Callet, publicat a Espanya per Maeva. Comèdia romàntica irònica protagonitzada per Clémence Poésy ("Mañana empieza todo") i Jérémie Renier ("El amante doble").

Dimecres 5 d'abril a les 22:01h

El dossier 51 (Anthony Page, 1978)

 

Sinopsi: Dominique Auphal és un diplomàtic francès amb una vida impecable. Per als Serveis Secrets, que ho tenen sota vigilància, passa a ser un número més: el dossier 51. En endavant, la seva vida privada serà observada minuciosament i cadascun dels seus gestos, analitzat i comentat.

En detall: Guanyadora de la Concha de Plata al Festival de Sant Sebastià. Guanyadora dels César al Millor Guió i al Millor Muntatge. Michelle Deville ("Las confesiones del doctor Sachs") dirigeix aquest vibrant thriller d'espionatge amb tocs d'humor negre basat en la novel·la homònima de Gilles Perrault.

Dijous 6 d'abril a les 21:55h

Él (Luis Buñuel, 1953)

 

Sinopsi: Francisco Galván de Montemayor, un home adinerat d'aparença tranquil·la, assisteix com cada Dijous Sant a l'església. En veure els sensuals peus d'una jove asseguda a primera fila es queda enamorat de la seva bellesa serena.

Després de festejar-la, conquista Glòria i es casa amb ella. A partir de la mateixa nit de noces, la gelosia el transformen en un ésser obsessiu i paranoic, que només veu l'assassinat i la mutilació com una solució a la seva bogeria.

En detall: Presentada al Festival de Cannes. Un dels treballs més aclamats de l'etapa mexicana del dos cops nominat a l'Oscar Luis Buñuel ("El discreto encanto de la burgesía").

Divendres 7 d'abril a les 22:06h

Diálogo de Carmelitas (Philippe Agostini, R. L. Bruckberger, 1960)

 

Sinopsi: En plena Revolució Francesa, la jove Blanche de la Force, decideix ingressar en un convent de l'Ordre Carmelita per protegir-se dels conflictes externs. Allí coneix Sor Constance i la mare Marie, entre altres, amb les quals se sent feliç, malgrat les pressions del seu pare perquè abandoni.

En detall: Basada en la tràgica, alhora que real, història esdevinguda a setze monges carmelites del convent de Compiégne el 1794. Únic llargmetratge dirigit per Philippe Agostini, prestigiós director de fotografia ("El placer").

Dissabte 8 d'abril a les 21:38h

La música del silencio (Michael Radford, 2017)

 

Sinopsi: Amos Bardi és un nen que, tot i néixer amb ceguesa parcial, aconsegueix desenvolupar els seus extraordinaris dots musicals. La ceguesa d'Amos es converteix en total als 12 anys a conseqüència d'un accident jugant a futbol. Però, recolzat per la família, Amos no abandona mai la seva passió per la música.

En detall: Secció Oficial al BCN Film Fest. Basada en la novel·la autobiogràfica del cèlebre tenor italià Andrea Bocelli, que ha venut més de 70 milions de discs a tot el món. Dirigida pel dos cops nominat a l'Oscar Michael Radford ("El cartero (y Pablo Neruda)"). Protagonitzada per Toby Sebastian (sèrie "Juego de tronos"), Antonio Banderas ("Autómata") i Jordi Mollà ("Riddick").

Diumenge 9 d'abril a les 21:48h

Más allá de la muerte (After.Life) (Agnieszka Wojtowicz-Vosloo, 2009)

 

Sinopsi: Després d'un horrible accident de trànsit, la jove Anna, a qui donen per morta, desperta i es troba Eliot Deacon, el director de la funerària, preparant-la per ser enterrada. Confusa i terroritzada, Anna descobreix que Eliot pot comunicar-se amb els difunts. Atrapada a la funerària, intentarà escapar d'un malson com aquest amb l'ajuda del seu xicot.

En detall: Thriller sobrenatural protagonitzat pel nominat a l'Oscar Liam Neeson ("La Lista de Schindler", "Venganza"), Christina Ricci ("Sleepy Hollow") i Justin Long ("La Jungla 4.0").