Cultura i Pantalles
Et presentem alguns dels èxits de Netflix basats en llibres que no et pots perdre
Foto: Et presentem alguns dels èxits de Netflix basats en llibres que no et pots perdre | Pexels
Netflix

Cinc pel·lícules de Netflix per veure aquest Sant Jordi

Temps de lectura: 4 minuts
Et presentem alguns dels èxits de Netflix basats en llibres que no et pots perdre
Foto: Et presentem alguns dels èxits de Netflix basats en llibres que no et pots perdre | Pexels

La llegenda de Sant Jordi la sabem des que som infants, i les tradicions de regalar roses i llibres són la imatge ideal del dia. Tot i això, si vols acabar de passar una Diada rodona, ho pots fer mirant alguna pel·lícula.

A continuació, i per celebrar el Sant Jordi i passar una bona estona davant la pantalla, et presentem alguns dels èxits de Netflix basats en llibres que no et pots perdre, i, entre els quals, Catalunya hi juga un paper essencial.

A TRAVÉS DE MI VENTANA

Sinopsis: La novel·la original d'Ariana Godoy, no va ser només un èxit a la plataforma per a escriptors amateur Wattpad, va ser un autèntic best seller de la novel·la juvenil. La seva adaptació a la pantalla, dirigida per Marçal Forés i rodada a Barcelona, és una de les pel·lícules més vistes de la història de Netflix (la sisena de parla no anglesa).

  • Raquel (Clara Galle) porta mitja vida boja per Ares (Julio Peña), el seu atractiu veí. Ho observa en secret, però mai ha parlat amb ell. Podrà aconseguir que Ares s'enamori d'ella? Si et quedes amb ganes de més, t'animem a no perdre't l'estrena de la segona part A través del mar (23 de juny).

LOS RENGLONES TORCIDOS DE DIOS

Sinopsis: Dirigida per Oriol Paulo, aquesta pel·lícula és una adaptació de la novel·la homònima de Torcuato Luca de Tena i narra la història d'Alice (Bàrbara Lennie), una investigadora privada que ingressa en un hospital psiquiàtric simulant una paranoia.

  • Té com a escenari la ciutat de Tarragona. Concretament, els exteriors de l'antiga Tabacalera en desús que es converteix en part de l'hospital psiquiàtric on transcorre el film.
  • L'objectiu de la protagonista és recaptar proves del cas en el qual treballa: la mort d'un intern en circumstàncies poc clares. No obstant això, la realitat a la qual s'enfrontarà en el seu tancament superarà les seves expectatives i posarà en dubte el seu propi seny.

EL INOCENTE

Sinopsis: Va ser un dels grans èxits de Netflix Espanya el 2021. Creada per Jordi Vallejo i Oriol Paulo i rodada a Barcelona, aquesta minisèrie és una adaptació d'una novel·la de Harlan Coben.

  • Has pensat què passaria si una nit qualsevol un accident canviés la teva vida i acabessis en la presó? Aquesta és la història de Mateo (Mario Casas), qui una nit intercedeix innocentment en una baralla i acaba condemnat per homicidi. 

TRES METROS SOBRE EL CIELO

Sinopsis: Aquesta comèdia romàntica va ser autopublicada en format novel·la per Federicco Moccia en 1992, però no va ser fins a 2004 quan va ser reeditada i es va convertir en un autèntic fenomen de masses. Aquest mateix any va ser portada al cinema a Itàlia i vam haver d'esperar fins a 2010 per a l'adaptació espanyola protagonitzada per María Valverde i Mario Casas.

  • Ambientada a Barcelona, Tres metros sobre el cielo narra la història de Babi i Hache, dos joves que pertanyen a mons oposats i que coincideixen una nit en una festa. 

LA ÚLTIMA NOCHE EN TREMORE BEACH

Sinopsis: No podíem tancar la llista sense comentar un dels anuncis més recents de Netflix a Espanya La última noche en Tremore Beach. Es tracta de l'adaptació de la primera novel·la de Mikel Santiago i que es va convertir aviat en un èxit de vendes, tant que ha estat traduïda a més d'una vintena d'idiomes.

  • Explica la història de Peter Harper, un prestigiós compositor de bandes sonores que, després d'un traumàtic divorci, es refugia en un racó perdut de la costa d'Irlanda per a recuperar la inspiració. 
  • El rodatge començarà aviat sota les ordes del català Oriol Paulo i amb un repartiment de primera encapçalat per Javier Rey (Hache) i Ana Polvorosa (Las chicas del cable).