Cultura i Pantalles
El cantant americà sobre l'escenari
Foto: El cantant americà sobre l'escenari | Europa Press
Música

Bruce Springsteen fa vibrar Barcelona amb un concert apoteòsic

Temps de lectura: 2 minuts
El cantant americà sobre l'escenari
Foto: El cantant americà sobre l'escenari | Europa Press

El cantant Bruce Springsteen ha fet vibrar la ciutat de Barcelona amb l’apoteòsic concert de gairebé tres hores que ha ofert davant de prop de 60.000 persones a l’Estadi Olímpic de Barcelona.

Per què és important? El cantant ha ofert aquest divendres el primer dels dos concerts que farà a Barcelona, el següent, aquest diumenge, els dos amb sold out. Una actuació que dona el tret de sortida a la seva gira europea.

Què ha passat? “Barcelona us estimem”, ha dit Springsteen fins a tres ocasions en català. En plena forma i amb una energia inesgotable, Springsteen, de 73 anys, acompanyat per The E Street Band ha defensat un repertori ple de clàssics. 

  • A les nou de la nit ha aparegut Bruce Springsteen sobre l’escenari després que ho fessin els membres de The E Street Band. “Hola, Barcelona. Hola, Catalunya”.
  • Aquestes han estat les primeres paraules de Springsteen dedicades al públic barceloní que ha embogit amb la seva presència. No ha estat l’única referència a Barcelona al llarg del concert. “Us estimem”, ha dit en tres ocasions en català. 

En profunditat: Ha estat un concert molt especial pels seguidors de Springsteen que han vibrat, corejat i ballat totes les cançons, d’esperit roquer, que Springsteen ha defensat sobre l’escenari de l’Estadi Olímpic. Especial per l’estima del públic català cap al cantant i per la seva tornada a Barcelona després del concert que va oferir al maig del 2016 al Camp Nou.

  • Springsteen ha anat repassant amb una energia inesgotable durant prop de tres hores els temes de la seva trajectòria: ‘No surrender’, ‘Prove it all night’, ‘The promised land’, ‘She’s the one’, ‘Backstreets’, ‘Ghosts’, ‘Kitty’s back’...
  • Alguns dels moments més especials i intensos han estat la interpretació de ‘Badlands’, amb el públic corejant la cançó o quan han sonat altres grans clàssics de la seva carrera com ‘Thunder road’ i ‘Born to run’, del mític disc de l’any 75 que porta per al mateix títol o les emblemàtiques ‘Born in the U.S.A’, o ‘Glory days’, les dues del disc ‘Born in the U.S.A.’ del 85.