Cultura i Pantalles
Sónar de Nit
Foto: Sónar de Nit | Ariel Martini
sónar 2023

Totes les novetats del Sónar 2023: cartell, espais i horaris

Barcelona.
Actualitzat: Dimarts, 9 de maig de 2023. 18:12
Temps de lectura: 4 minuts
Sónar de Nit
Foto: Sónar de Nit | Ariel Martini

El festival Sónar celebrarà la 30a edició a Barcelona el 15, 16 i 17 de juny amb 250 concerts, DJ, classes magistrals, xerrades i creacions tecnològiques de 20 països. T'expliquem totes les novetats d'aquest Sónar 2023.

Line-up de més de 130 artistes

El festival celebra el seu 30è aniversari amb un programa transversal "que reflecteix el present i el futur de la cultura digital i la música electrònica", ha explicat el codirector del festival Ricard Robles. El pressupost ha augmentat un 8%, fins als 10,35 milions d'euros.

Al cartell musical d'aquest Sónar 2023, prèviament anunciat, hi destaquen:

  • Dijous: Black Coffee o Marina Herlop, entre d'altres.
  • Divendres: Aphex Twin, Eric Prydz, BICEP live, Fever Ray, Peggy Gou, Solomun, Shygirl, Honey Dijon o The Blessed Madonna, entre d'altres.
  • Dissabte: Amelie Lens, Angel Molina, Bad Gyal, Little Simz, Richie Hawtin, La Zowi o Samantha Hudson, entre d'altres.

Consulta el line-up complet

 

Sónar de Dia 

Nou horari: L'edició incorpora alguns canvis al Sónar Dia, que endarrereix fins a les tres de la tarda la seva arrencada. Fins ara, a la resta d'edicions, l'obertura havia estat a la una del migdia.

Més ombra: Enguany, es reconfigura per complet l'escenari SonarVillage, epicentre del Sónar de Dia, per millorar l'experiència i combatre la calor, en previsió que "en farà més".

  • La plaça estarà gairebé coberta del tot, mentre que fins ara només es cobrien algunes zones.
  • L'escenari es mourà al fons de la plaça. Fins ara, es trobava en un dels laterals.
  • La zona de restauració es trasllada del tot a l'interior del pavelló que també acull les activitats de Sonar +D.

La programació diürna oferirà també alguns grans espectacles tecnològics, com els de l'artista sonor i visual japonès Ryoji Ikeda, el genetista convertit en músic Max Cooper, el polivalent artista Oneohtrix Point Never, Kode9 amb el seu directe audiovisual ‘Escapology’ i el pianista i compositor Carles Viarnès presentant el seu nou àlbum ‘Hyper_O’ al costat de la visualista Alba G. Corral, entre molts altres noms.

La IA, protagonista de Sónar+D

L'onzena edició del Sónar+D abordarà aquest any les implicacions "culturals, ètiques, econòmiques i industrials" de les noves eines i processos creatius vinculats a la Intel·ligència Artificial, segons han explicat els responsables del certamen.

El programa inclou debats a l'entorn de l'aplicació d'aquesta tecnologia a la producció musical o audiovisual, o sobre les "amenaces" que comporta. En aquest sentit, també s'estudiarà com protegir la propietat intel·lectual "en aquesta nova realitat".

  • Entitats i experts d'una trentena de països formaran part de les més de 130 propostes del programa, que, segons els seus responsables, vol situar Barcelona al mapa global de l'art, la ciència i la tecnologia.

Els més destacats: De l'escena internacional, destaquen l'artista visual Weirdcore, el productor i articulista Elijah, l'especialista en ètica robòtica Kate Darling o els estudis creatius Universal Everything del Regne Unit i Rhizomatiks del Japó.

A més, aquest any s'estrena una nova àrea expositiva, Project Area, amb més de 80 projectes "rupturistes i innovadors". 

Piromusical de la Mercè

Per celebrar els 30 anys, el Sónar elaborarà la música del Piromusical de la Mercè. El certamen ha estat convidat a crear la música per al Piromusical que posa fi a la festa de la ciutat.

  • "Ens fa molta il·lusió. Els 30 anys d'història musical del festival els condensarem en 25 minuts, és un repte i quelcom divertit que la celebració de l'aniversari mereixia", ha explicat el codirector del festival Ricard Robles.

A partir d'ara: Queda poc més d'un mes perquè el festival obri les seves portes per celebrar el seu 30è aniversari. Encara es poden comprar entrades a través de la seva web a partir de 45€.