Cultura i Pantalles
Cartell per al Festival Internacional de Cinema Jove de València
Foto: Cartell per al Festival Internacional de Cinema Jove de València | Luci Gutiérrez / https://lucigutierrez.com
Art

Les metàfores visuals de Luci Gutiérrez guanyen el Premi Nacional d'Il·lustració 2023

Temps de lectura: 2 minuts
Cartell per al Festival Internacional de Cinema Jove de València
Foto: Cartell per al Festival Internacional de Cinema Jove de València | Luci Gutiérrez / https://lucigutierrez.com

Il·lustra portades del New Yorker, campanyes publicitàries i llibres, entre d'altres, i els seus dibuixos no passen mai desapercebuts. Es diu Luci Gutiérrez, és catalana, del Masnou, i ha guanyat el Premi Nacional d'Il·lustració 2023 del Ministeri de Cultura.

Per què és important? Se la considera una de les artistes més destacades del panorama actual i es caracteritza pel seu estil de línia marcada i colors expressius. Ha treballat en camps molt diversos, des de la publicitat, fins la premsa i els llibres.

En detall: Un "estil net, en el que contrasta una línia molt depurada amb una paleta de colors expressiva partint d'una economia de recursos gràfics", és el que han destacat els membres del jurat de les il·lustracions de Luci Gutiérrez.

Què en diuen? El reconeixement ha estat atorgat per l'"excepcional trajectòria" de l'artista. També "per ser una de les artistes més excel·lents del panorama actual, referent de la il·lustració espanyola dins i fora de les fronteres".

  • Entre els membres del jurat hi havia María José Gálvez qui ha destacat que "Luci Gutiérrez és una de les nostres il·lustradores més transversals, que destaca pel seu llenguatge polièdric i per una capacitat túnica per crear metàfores visuals".

Visió global: L'artista col·labora amb la revista The New Yorker il·lustrant portades seves, i també amb el The New York Times i el Wall Street Journal.

El premi: Un reconeixement amb 30.000 euros i l'encàrrec de fer el cartell de la 40ena edició de La Setmana del Llibre en Català.

  • El Ministeri de Cultura atorga el guardó amb l’objectiu de reconèixer i distingir la feina feta per una il·lustradora en l’àmbit del llibre i de les lletres en qualsevol de les llengües oficials espanyoles.

Background: La il·lustradora també va guanyar el premi de la Society of Illustrators de Nova York i el premi Gràffica, atorgat per professionals del disseny i de la comunicació visual de l'estat espanyol.

  • Ha publicat dos llibres: English Is Not Easy i Manual d’autodefensa.

Etiquetes: Art Cultura