Cultura i Pantalles
Taylor Swift recull un guardó al Brit Awards 2021
Foto: Taylor Swift recull un guardó al Brit Awards 2021 | Ian West / PA Wire
Música

Taylor Swift fa història: L'artista amb més àlbums al número 1

Temps de lectura: 2 minuts
Taylor Swift recull un guardó al Brit Awards 2021
Foto: Taylor Swift recull un guardó al Brit Awards 2021 | Ian West / PA Wire

Taylor Swift s'ha convertit en la primera artista femenina de la història en batre el rècord d'àlbums al número 1. La cantant és un no parar d'aconseguir grans èxits, i és que el seu últim àlbum, "Speak Now (Taylor's Version)", que va sortir el 7 de juliol, es va convertir en l'àlbum més escoltat de les plataformes de streaming en només dues setmanes.

Per què és important? "Speak Now (Taylor's Version)" és el seu 12è àlbum situat en el número 1 i així ha superat a Barbara Streisand, amb qui empatava, fins ara, amb 11 àlbums en primera posició.

  • El rècord absolut, però, el té Prince, qui va aconseguir situar 19 dels seus àlbums en el número 1.

Però encara hi ha més, també és la primera artista en gairebé 60 anys que té 4 àlbums a la llista del top 10 al mateix temps. Billboard també assegura que és la primera dona solista en tenir 11 àlbums alhora posicionats en el top 200.

Context: Taylor Swift farà durant el 2024 una gira mundial 'The Eras Tour' i les entrades s'han esgotat en hores a pràcticament tots els concerts.

  • De fet, es van haver de publicar noves dates en veure com els Swifties, el nom que reben els seus fans, arrasaven amb les entrades.
  • L'artista passarà per Espanya amb un concert a Madrid el 30 de maig de 2024 a l'estadi Santiago Bernabeu.

En detall: L'àlbum que l'ha portat a superar el rècord ha estat "Speak Now (Taylor's Version)".

  • Es tracta d'un disc que recupera les cançons de l'àlbum registrat l'any 2010 i del qual no en té drets d'autor després d'una disputa amb el seu director musical, Scooter Braun.
  • Fa temps que Taylor Swift està tornant a gravar els seus àlbums per recuperar el control i la propietat de la seva música.
  • De moment, ha regravat "Fearless (Taylor's Version)" i "Red (Taylor's Version)".