Economies
Ursula Von der Leyen, presidenta Comissió Europea, aquest dimecres
Foto: Ursula Von der Leyen, presidenta Comissió Europea, aquest dimecres | ACN
Unió Europea

Els impostos a les petrolieres i elèctriques a Europa preveuen recaptar 140.000 milions d'euros

Ursula Von der Leyen, presidenta Comissió Europea, aquest dimecres
Foto: Ursula Von der Leyen, presidenta Comissió Europea, aquest dimecres | ACN

Europa preveu recaptar uns 140.000 milions d'euros gràcies als nous impostos a les companyies petrolieres, gasístiques i de carbó i a les mesures per limitar els beneficis extraordinaris de les elèctriques.

Per què és important:

  • La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha assegurat aquest dimecres a l'Eurocambra que aquests diners han de ser "compartits i canalitzats als que més ho necessiten".
  • "No pot ser que gràcies a la guerra i a costa dels consumidors alguns obtinguin beneficis extraordinaris", ha dit la dirigent.

Sancions a Rússia: La dirigent alemanya afirma que les sancions "han vingut per quedar-se" perquè estan afectant la capacitat industrial i militar de Putin.

  • "Aquest és el preu del camí de destrucció que han engegat Rússia i Putin. El sector financer de Rússia està en un estat crític.
  • "És el Kremlin el que està destruint l'economia del país".
  • "És el moment de mantenir-nos fermes i no de fer una política d'apaivagament".

Desvincular el preu del gas de la llum: Von der Leyen aposta per "separar el preu del gas de la factura de la llum" per tal que els consumidors es puguin beneficiar del baix cost de les energies renovables.

A partir d'ara: Europa reforça la seva aposta per l'hidrogen amb la creació d'un Banc Europeu de l'Hidrogen a través del qual la Comissió podrà invertir 3.000 milions d'euros.

Categoria: Economies
Etiqueta: Europa