Economies
Foto: | Unsplash
Economia

Els influencers d'economia al punt de mira després que Kim Kardashian fos multada

Foto: | Unsplash

Hi ha influencers del sector financer que difonen recomanacions d'inversió sense complir la normativa, i per això la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) els demanarà aclariments sobre la seva activitat.

Per què és important? L'elaboració i difusió d'informació financera està reglada per la Unió Europea i precisa que quan els informadors són influencers i no empreses supervisades, se'ls qualifica d'experts i han de complir uns requisits addicionals.

  • La normativa pretén assegurar que les recomanacions siguin clares, exactes i objectives i que s'informi sobre els interessos i conflictes d'interessos que tingui la persona que emet les recomanacions.

Criptomonedes: El president de la CNMV, Rodrigo Buenaventura, ja va advertir els influencers sobre la promoció de les criptomonedes.

  • Ha alertat en diverses ocasions dels riscos que suposen per als inversors minoristes.

Background: La Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units va multar amb 1,26 milions de dòlars a la influencer i empresària Kim Kardashian per promocionar un criptoactiu al seu Instagram sense explicar que era publicitat pagada. Així, va crear un precedent.

Què és? Una recomanació d'inversió consisteix en una informació en què es recomana o suggereix una estratègia d'inversió, de manera explícita o implícita, en relació amb un o més instruments financers o amb els emissors, inclosa tota opinió sobre el valor o preu actuals o futurs sobre aquests instruments, destinada als canals de distribució o al públic.

Categoria: Economies