Economies
Foto: | Aina Martí / ACN
Reindustrialització

L'empresa xinesa Chery s'interessa pels terrenys de Nissan a la Zona Franca

Foto: | Aina Martí / ACN

L'automobilística xinesa Chery s'ha interessat a última hora pels terrenys de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, segons avança TV3.

Per què és important? El termini per presentar projectes que permetran reindustrialitzar la planta de Nissan a la Zona Franca s'acaba dilluns vinent.

Què sabem? El Consorci de la Zona Franca ha comunicat a la mesa de Reindustrialització de Nissan que ha rebut interès per part d'una empresa d'automoció xinesa, que demana un ajornament de la licitació per analitzar la compatibilitat de la firma amb els terrenys catalans.

  • Segons TV3, s'està preparant una visita de cara el mes que ve.
  • El 2010 el grup d'automoció xinesa ja va dir que volia instal·lar una fàbrica a Catalunya.

Situació actual: Un total de 1.200 treballadors de Nissan estan esperant per veure si seran recol·locats en la nova empresa que es faci càrrec de les instal·lacions abandonades per la companyia japonesa el 31 de desembre del 2021, després de la pandèmia.

Per últim: La mesa de Reindustrialització de Nissan ha celebrat l'interès de l'empresa xinesa, però per temes legals i judicials de la licitació ha decidit que el procés no s'ajorni més i mantenir el calendari que es va establir inicialment.

A partir d'ara: L'empresa Chery té fins el pròxim 31 d'octubre per presentar un projecte.

Categoria: Economies
Etiquetes: Economia Barcelona