Economies
Els aliments pugen de preu
Foto: Els aliments pugen de preu
IPC

El cost de la vida puja un 6,8% a Catalunya

Els aliments pugen de preu
Foto: Els aliments pugen de preu

L'Índex de Preus de Consum (IPC) creix un 6,8% interanual a Catalunya a l'octubre i puja un 0,1% respecte al mes anterior. 

En xifres: Puja 1,7 punts menys que el registrat al setembre, segons dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). 

  • L'IPC confirma la tendència a la baixa i per tercer mes consecutiu va caure fins a situar la seva taxa anual en el 6,8%, 1,7 punts menys que al setembre. 

D'on venim: Tot i tractar-se d'una taxa encara elevada, és la més baixa des del gener d'aquest any, quan aleshores va ser del 5,9% i va començar a escalar fins a tocar sostre al juliol, amb un 10,3%.

Visió global: Al conjunt d'Espanya, l'IPC interanual se situa al 7,3%, un punt i mig per sota del mes anterior. La taxa de variació mensual és del 0,3% i la inflació subjacent es manté al 6,2%. 

  • La taxa interanual de Catalunya (6,8%) se situa per sota de la mitjana espanyola (7,3%). 
  • La moderació és causada per la baixada dels preus de la llum i el gas. Tot i això, el preu dels aliments i begudes no alcohòliques continua a l'alça.

Què diuen: CCOO de Catalunya alerta que els aliments i productes bàsics "continuen a preus desorbitats". 

  • El sindicat insisteix que els pressupostos catalans pel 2023 són "indispensables" per fer front a l'actual situació de crisi. 
  • "Es tracta de protegir a les persones i de mantenir els serveis de l'estat del benestar, de crear ocupació de qualitat i d'incentivar l'economia productiva", afegeix el sindicat. 
  • CCOO considera que els comptes catalans han d'incorporar mesures fiscals que permetin equilibrar "la pressió que està exercint la inflació sobre les llars catalanes".
Categoria: Economies
Etiqueta: Inflació