Economies
Foto: | Corredor Mediterráneo
Infraestructures

Més de 1.000 empresaris exigeixen a Barcelona el Corredor Mediterrani

Foto: | Corredor Mediterráneo

L'Auditori del Fòrum de Barcelona ha acollit aquest dijous a 1.500 empresaris sota l'Acte Empresarial pel Corredor del Mediterrani. Un esdeveniment per pressionar i donar suport a l'execució de les obres de la xarxa ferroviària que uneixi el litoral mediterrani espanyol amb Europa.

Per què és important? S'han aplegat empresaris del calibre del president de l'Associació Valenciana d'Empresaris, Vicente Boluda, el de Mercadona, Juan Roig o el president de la CEOE, Antonio Garamendi, entre d'altres.

Al detall: Amb el lema #QuieroCorredor s'han reunit avui empresaris i representants de la societat civil amb un clam unànime: acabar d'una vegada el Corredor del Mediterrani.

  • L'acte comença a les 12:15 i compta amb la presència institucional de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, el president, Pere Aragonès, el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, i el president de Múrcia, Fernando López Miras.

En profunditat: Els impulsors fan dues revisions a l'any de l'estat de l'execució de les obres. L'últim va ser al juliol i avui es presenta el balanç semestral.

  • Segons els organitzadors, l'objectiu és "treballar perquè es completi l'actual Espanya radial amb una circular", amb la finalitat de "connectar millor" als territoris i fer "més competitiu i pròsper el país".

Què han dit? El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exigit a l'Estat que "acceleri" les obres del corredor del Mediterrani. "És imprescindible i, de fet, anem tard", ha dit Aragonès en una atenció als mitjans abans que comenci l'acte.

  • Una de les declaracions que també ha transcendit és la de l'empresari de Mercadona, Juan Roig.
    • El president de Mercadona ha criticat els endarreriments de l'execució i els ha qualificat d'"ofensa" per totes les ciutats de l'est d'Espanya.

D'on venim? Es tracta de la sexta edició de la trobada de la plataforma pel Corredor del Mediterrani. L'any passat es va reunir a Madrid.

Categoria: Economies
Etiqueta: Economia