Economies
Foto: | 8tv
Economia de Guerra

Una investigació de 8tv constata el presumpte frau del Black Friday

Foto: | 8tv

Una investigació de 8tv ha constatat el presumpte frau que existiria en les falses rebaixes pel Black Friday. L'equip del programa d'Economia de Guerra ha contactat amb un extreballador de Media Markt que ha destapat que l'empresa de productes electrònics apugen els preus per falsejar una rebaixa que coincideixi amb el dia que inaugura la temporada de compres nadalenques.

Al detall: L'equip d'Economia de Guerra ha entrat càmera en mà dins d'un Media Markt per gravar aquesta suposada mala praxi de l'empresa de fer veure que segueixen les rebaixes del divendres negre, o Black Friday.

Què ha dit? Alejandro Romero, extreballador de Media Markt, confessa: "Una televisió que en el seu inici costava 400 euros, per Black Friday estava molt més cara, però la rebaixa que et feien era amb el preu inicial".

  • "Sobretot enganyaven amb neveres, ordinadors, rentadores, telefonia", ha declarat.
  • "Sempre ens n'adonàvem quan canviaven els preus" per beneficiar-se del frau.
  • Romero ha relatat que els treballadors tenen accés des de l'ordinador de l'empresa als canvis de preus i constataven l'engany que es feia per les campanyes de rebaixes.

A més: Aquest frau, segons Romero, també s'estenia durant tot l'any. "Tant petites com grans, això passava en moltes campanyes", ha assegurat.

D'altra banda: L'extreballador ha explicat que va abandonar l'empresa perquè "no em va agradar la manera de treballar amb aquestes mentides en les ofertes".

Context: L'Agència Catalana de Consum (ACC) ha decidit controlar el Black Friday i fa un mes que vigila els preus de milers de productes per tal que les marques no els inflin just abans i ofereixin descomptes fraudulents.

 

Categoria: Economies