Economies
 Ministre de Seguretat Social, José Luís Escrivá
Foto: Ministre de Seguretat Social, José Luís Escrivá | ACN
Pensions

El govern espanyol vol ampliar el càlcul de les pensions a 30 anys

 Ministre de Seguretat Social, José Luís Escrivá
Foto: Ministre de Seguretat Social, José Luís Escrivá | ACN

El Ministeri de Seguretat Social ha proposat aquest dilluns que el càlcul de les pensions tingui en compte els millors 28 de 30 anys cotitzats, en el que qualifica d'extensió "moderada" del període de còmput.

Què sabem? El ministre d'Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha plantejat aquest dilluns als agents socials una extensió del període de còmput de les pensions, passant de 25 a 30 anys, dels quals es podrà descartar-ne els dos pitjors.

  • Fonts de l'organisme han explicat que la proposta s'ha posat sobre la taula en el marc de la reunió de la Mesa del Diàleg Social sobre Pensions.

Al detall: Altres novetats de la reforma del sistema de pensions serien millorar les "llacunes" de cotització per a les dones i també per als homes la carrera de cotització dels quals s'hagi vist minorada després de tenir un fill.

  • D'altra banda, la reforma plantejada pel ministeri que comana José Luís Escrivá també proposa vincular l'evolució de la base màxima de cotització a l'IPC, així com un increment addicional anual d'1,154 punts entre el 2025 i el 2050. 
  • Aquest augment aniria acompanyat d'un increment de la pensió màxima.

Què diuen? La CEOE considera que amb aquestes condicions no pot donar suport a la reforma.

  • CCOO ha reclamat a Escrivá que retiri de la seva proposta l'ampliació del període de còmput i que se centri en elevar les bases màximes de cotització.
  • Per la seva part, UGT  espera a avaluar el text aquest dimarts en el seu comitè executiu.

Previsions: El pla de l'executiu estatal està subjecta ara a la negociació amb els interlocutors socials, i el Ministeri afirma que el canvi es faria de manera "progressiva".

 

Categoria: Economies