Economies
Foto: | Europa Press
Economia

La UE assenyala Espanya com el país amb més atur d'Europa

Foto: | Europa Press

La Unió Europea ha assenyalat Espanya com el país d'Europa que recull les pitjors xifres d'atur durant aquest passat mes d'octubre.

Per què és important? Espanya lidera el ranking d'aturats, seguit per Grecia i Xipre. De fet, Europa assegura que els nivells de desocupació a Espanya supera per dos la mitja de la UE.

En dades: Segons les dades aportades per Eurostat, Espanya se situa en un 12,5% d'atur, que equival al doble de la mitja de la UE. La situació es torna molt preocupant quan es posa el focus en l'atur juvenil, que s'eleva fins al 32,2%, molt per sobre de la resta de països europeus.

D'altra banda: El principal grup d'estudis econòmics d'Espanya, la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (Fedea), diu que no es creu les xifres oficials d'aturs que aporta el Govern espanyol, que es situen molt per sota de les que aporta la UE.

  • Fedea assenyala als fixos discontinus i diu que ells no estan inclosos en aquestes dades de l'atur, així com els treballadors que estan en un ERTE.
  • Segons el govern espanyol, el nombre d'aturats va baixar a l'octubre un total de 27.027 persones. No obstant això, Fedea contradiu aquesta informació i assevera que, aquest mes, hi ha hagut 132.000 aturats més.

Categoria: Economies
Etiqueta: Europa