Economies
Foto: | Europa Press
Electricitat

El preu de la llum pateix la pujada més forta de l'any: es dispara un 700%

Foto: | Europa Press

El preu de la llum és una muntanya russa. Ha passat de registrar pel dia de Nadal el seu preu més barat en l'últim any i mig, a fer rècord de pujada avui amb un 700% d'increment.

Per què és important? És la pujada més forta de l'any, tot i que cal tenir en compte que es manté la tendència baixista dels preus de les últimes setmanes.

En xifres: Es pagarà de mitjana a 80 euros el megawatt hora, després dels 10 euros que costava aquest diumenge, dia de Nadal. El preu d'ahir va ser el més baix de l'últim any i mig

  • Els baixos preus dels últims dies estan relacionats amb la caiguda de la demanda habitual durant les festes i les temperatures anormalment altes que estem tenint.

A més: El preu està per sota del preu registrat fa una setmana, quan es fregaven els 100 euros, i molt per sota dels 188 euros que costava fa just un any.

  • Aquesta pujada s'explica, en part, per l'augment de la demanda que provoca la represa de l'activitat després de les celebracions de Nadal.

D'on venim? El preu de la llum el dia de la Nit de Nadal es va situar un 88,96% més barata que fa un any. El 24 de desembre del 2021, costava 311,02 euros/MWh. Ara, 34,02 euros/MWh.

Categoria: Economies
Etiqueta: Energia