Economies
Una imatge de la façana del centre logístic d'Amazon a Martorelles
Foto: Una imatge de la façana del centre logístic d'Amazon a Martorelles | ACN
Logística

Amazon tanca el centre logístic a Martorelles per marxar a Saragossa

Una imatge de la façana del centre logístic d'Amazon a Martorelles
Foto: Una imatge de la façana del centre logístic d'Amazon a Martorelles | ACN

Amazon ha anunciat aquest dimecres que tancarà el centre logístic de Martorelles, on treballen unes 800 persones, per traslladar l'activitat a Saragossa.

Per què és important? Aquestes instal·lacions, que van començar a funcionar l'any 2017, han donat feina a centenars de veïns del municipi del Vallès Oriental.

A banda, la multinacional nord-americana dona feina a Catalunya a més de 7.000 persones, i a més del de Martorelles, té centres al Prat de Llobregat, Castellbisbal i, a partir de l'abril, a El Far d'Empordà.

Al detall: En un comunicat, l'empresa ha explicat que negocia amb els sindicats el trasllat dels treballadors de Martorelles a altres centres de la companyia.

Què diuen? Comissions Obreres denuncia públicament que el trasllat dels treballadors és un “ERO encobert”.

  • El sindicat veu el tancament de Martorelles com “una voluntat de forçar els empleats a acollir-se a convenis de referència menys avantatjosos, o a donar-se de baixa voluntàriament del lloc de feina”.
  • “No acceptarem que els acomiadaments o les baixes forçoses que produeixi aquest trasllat els surtin econòmiques”, assevera CCOO, que retreu a Amazon que marxi després d’haver-se beneficiat de les facilitats que anys enrere els van oferir les diferents administracions per obrir el centre de Martorelles.
  • “Si Amazon persisteix en la seva voluntat de dur a terme aquest trasllat, instem a la Generalitat i a l’Ajuntament a plantejar des de bon principi una estratègia de reindustrialització”, afegeix el sindicat.

Background: A principis de gener, Amazon va dir que té planejat acomiadar 18.000 empleats arreu del món. L'any ha acabat amb anuncis d'importants retallades en altres gegants tecnològics com Meta (11.000), els propietaris de Facebook, Instagram i WhatsApp; o Twitter (més de 8.000).

Malgrat el creixement que va experimentar durant la pandèmia, Amazon va patir una forta davallada en el seu creixement a finals de 2022, la més pronunciada de la seva història.

A partir d'ara: Coincidint amb l'anunci del tancament de Martorelles, Amazon ha concretat els plans d'obertura del centre logístic del Far d'Empordà, que ja s'estava construint i que s'especialitzarà en l'emmagatzematge i gestió de productes de petit format.

  • El recinte té una superfície de més de 5.000 metres quadrats i donarà feina a unes 1.400 persones.
Categoria: Economies
Etiqueta: Amazon