Economies
Barcelona
Foto: Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Territori

Catalunya, la millor regió d'Europa per captar inversions estrangeres

Temps de lectura: 2 minuts
Barcelona
Foto: Barcelona | Ajuntament de Barcelona

El diari Financial Times posiciona Catalunya i Barcelona com els territoris europeus amb millor estratègia per captar inversions estrangeres. 

Per què és important? Segons el reconegut diari econòmic, Catalunya és la regió d'Europa amb la millor estratègia per aconseguir captar inversions internacionals. 

  • El diari situa el país en primera posició, juntament amb Île-de-France (França), i per davant de territoris com Escòcia (el Regne Unit), Flandes (Bèlgica) i la Llombardia (Itàlia).
  • El rànquing també situa Barcelona en la primera posició en la seva categoria de ciutats europees.
  • En el cas de Catalunya la publicació valora particularment l'estratègia de captació d'inversions estrangeres d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat del Departament d'Empresa i Treball.

En profunditat: El rànquing també situa Barcelona en la primera posició en la seva categoria de ciutats europees. El document destaca, entre d'altres, l'estratègia de la ciutat per atraure projectes de l'àmbit de la tecnologia i la sostenibilitat, així com l'ecosistema tecnològic que ha generat.

  • La capital catalana se situa per davant d'altres ciutats europees com Dublín (Irlanda), Berlín (Alemanya), Munic (Alemanya) o Milà (Itàlia).

En detall: Segons l'executiu català, ACCIÓ va captar 94 projectes d'inversió estrangera que van suposar una inversió de 620 milions d'euros i la creació de més de 3.400 llocs de treball.

  • Com a exemple d'aquesta activitat, la publicació destaca el projecte de l'empresa sud-coreana Iljin Materials, que invertirà 600 milions d'euros per obrir a Catalunya la seva primera fàbrica a Europa.

Què diuen? El Govern ha celebrat aquesta notícia i destacat que aquest és un dels rànquings més prestigiosos a escala internacional i és utilitzat per les multinacionals per estudiar futurs projectes d'inversió empresarial.

  • El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que Catalunya "és un imant pels projectes que generen valor afegit".
  • Torrent també destaca que els projectes inversors internacionals són "tractors" per a la transformació del model productiu i diu que "bona part" de les empreses amb matriu estrangera que han optat per Catalunya, més tard han ampliat instal·lacions o han fet noves inversions.
  • "Això vol dir que hi ha confiança no només en el país, sinó també en l'administració pública", ha declarat. "Ens anem posicionant de manera molt competitiva".