Economies
Una persona configura la rentadora
Foto: Una persona configura la rentadora | Pexels
Energia

La llum, gratuïta durant set hores aquest diumenge 16 d'abril

Actualitzat: Dissabte, 15 d'abril de 2023. 17:30
Temps de lectura: 2 minuts
Una persona configura la rentadora
Foto: Una persona configura la rentadora | Pexels

El preu de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat majorista serà de zero euros una bona part d'aquest diumenge 16 d'abril.

Per què és important? La inestabilitat del mercat energètic provoca una inflació que es pot traduir en factures desorbitades. Motiu pel qual, moltes llars fan ús dels electrodomèstics que més gasten en les hores més barates del dia.

En detall: La llum serà gratis set hores, durant les quals el MWh costarà zero euros.

  • Concretament, serà des de les 11 fins a les 18 de diumenge.

Tanmateix: El preu mitjà de la llum despuntarà un 16,72% respecte a aquest dissabte, fins als 25,41 euros per megawatt hora (MWh).

  • El preu màxim es donarà entre les 22 i les 23, amb 127,85 euros/MWh.

Visió global: El preu mitjà de la llum des de principi d'abril se situa en els 58,79 euros/MWh, més de tres cops inferior als 213 euros/MWh que va registrar el mateix mes de l'any passat.

Previsions: La denominada 'excepció ibèrica', que consisteix en l'aplicació d'un topall al preu, s'ha estès fins al 31 de desembre, després de l'acord assolit per Espanya i Portugal amb la Comissió Europea.

  • Tanmateix, les hores a 0 euros/ MWh no es deu a aquest mecanisme, ja que porta sense tenir efecte des de finals de febrer, a causa del descens del preu del gas natural per sota dels llindars fixats per a la seva aplicació. Però en cas necessari, la pròrroga permetrà mantenir un preu raonable, no tan dependent de l'evolució del gas natural.
Categoria: Economies
Etiqueta: Energia