Economies
Foto: | Voxel
Empreses

El 70% de les empreses hauran d'implementar metodologies àgils per mantenir-se competitives

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Foto: | Voxel

El 70% de les organitzacions a nivell mundial necessitaran adoptar metodologies àgils per a mantenir la seva competitivitat en el futur, i és que, segons l'informe The Business Agility Report, elaborat pel Business Agility Institute, només el 30% de les organitzacions compten amb una alta taxa de maduresa en agilitat empresarial. 

Què en sabem? Aquesta mateixa recerca assenyala que el nivell de maduresa mitjana de l'agilitat empresarial ha anat creixent lentament des de l'any 2019. Així, en una escala de 10 punts, el nivell de maduresa quant a agilitat de les 296 empreses enquestades ha estat de mitjana de 5.1 punts en 2022, un 4% més que en 2021. En 2019 la valoració era de 4.4, i en 2020 de 4.8.

En detall: En aquest sentit, des de l'empresa tecnològica Voxel, que treballa amb metodologies àgils, Xavier Albaladejo, Executive Transformation Coach explica que “la implementació de metodologies àgils s'ha convertit en un aspecte essencial en l'entorn empresarial actual. La transformació constant i la multitud de desafiaments que se'ns presenten quant a l'adaptabilitat i innovació converteixen a les metodologies Agile no sols en un avantatge competitiu, sinó en un requisit essencial per a la supervivència i l'èxit a llarg termini”.

  • Albaladejo detalla que en Voxel porten 25 anys desenvolupant solucions tecnològiques que requereixen de constant evolució i innovació. “Investigant què podíem fer per a canviar i millorar, fa anys descobrim i comencem a aplicar les metodologies àgils, que ens permeten que els equips de treball siguin més ràpids, eficients i flexibles, adaptant-se fàcilment a qualsevol canvi”, apunta l'expert.
  • D'aquesta manera, es treballa sota el model de projectes “trossejats” perquè cada part s'executi de forma més ràpida i eficient i es lliuri valor al client des de l'inici.

En què consisteix? Des de Voxel expliquen que algunes de les pràctiques agile que es realitzen són sessions de treball en col·laboració amb els clients, es treballa amb planificacions, lliuraments, retrospectives i revisions cada dues setmanes, dividint els projectes en petites fases per a anar afegint valor en els lliuraments. 

A més, una de les claus és informar els stakeholders de com avança cada fase, la qual cosa permet a Voxel obtenir mètriques de l'esforç dedicat a cada projecte, identificar ineficiències en els processos i establir una millor comunicació amb els col·laboradors.

Així mateix, la cultura d'aprenentatge i millora contínua també està molt present. Albaladejo explica que “de manera sistemàtica es duen a terme reunions per a analitzar com s'ha actuat en cas d'incidències en els projectes i crear processos nous per a actuar millor en el futur”.

Per part seva, quant a l'àrea de Màrqueting, la CMO de Voxel, Amaia Marsà, explica que “apliquem metodologia Agile per a ser capaces de planificar i dur a terme diversos projectes grans alhora, com la creació d'una nova web corporativa o l'organització d'esdeveniments i donar resposta a les demandes que es van generant contínuament des de dins de l'empresa”.

Categoria: Economies