Economies
Botiga Bimba & Lola al Passeig de Gràcia
Foto: Botiga Bimba & Lola al Passeig de Gràcia | Ajuntament de Barcelona
Rebaixes

Quin dia comencen les rebaixes del gener 2024? Zara i Shein avancen la data

Temps de lectura: 3 minuts
Botiga Bimba & Lola al Passeig de Gràcia
Foto: Botiga Bimba & Lola al Passeig de Gràcia | Ajuntament de Barcelona

Amb l'entrada del nou any i les festes de Nadal comencen les primeres rebaixes de l'any: les rebaixes del gener del 2024. Consulta quin dia comencen els descomptes a les principals botigues de roba. 

Per què és important? Les rebaixes sempre són molt ben rebudes pels consumidors, i més en els últims anys, que la inflació, la crisi energètica i les conseqüències de la guerra a Ucraïna han fet encarir els preus dels productes. 

  • És per això que moltes persones prefereixen fer les principals compres de Nadal un cop comencen les primeres rebaixes de l'any.

Quin dia comencen les rebaixes? Oficialment, les rebaixes comencen el 7 de gener, és a dir, quan s'han finalitzat les vacances de Nadal i quan moltes persones deixen enrere l'època de vacances i tornen a la rutina. 

  • Tot i això, les rebaixes s'avancen cada any a causa de les compres per internet i a les aplicacions del mòbil. Les marques ho fan amb l'objectiu d'aconseguir fidelitat i exclusivitat i avancen ofertes als clients més fidels. 

En detall: Aquestes són les dates d'inici de rebaixes de les principals marques de roba. 

  • Zara: Les rebaixes a la botiga més important de l'empresa d'Amancio Ortega comencen de manera oficial el 7 de gener. Tot i això, aquells que vulguin avançar-se ho podran fer a través de la pàgina web i l'aplicació de la marca i els descomptes estaran disponibles a partir del 6 de gener a la tarda. 
  • Mango: La marca clàssica aposta per avançar les rebaixes. Mango comença a aplicar descomptes a partir del 3 de gener, abans del dia de Reis. 
  • El Corte Inglés: La gran companyia comença les rebaixes d'hivern el 7 de gener. Tot i això, durant els dies previs els consumidors poden trobar rebaixes i descomptes en alguns productes. 
  • Shein: La marca de moda, sobretot entre el públic més jove, començarà les rebaixes el 6 de gener. 
  • H&M: La firma és la primera a aplicar rebaixes. A parir del 28 de desembre H&M ja aplica descomptes als seus productes. 
  • Més: Lefties, Oysho, Sfera, Stradivarius i Bershka esperen al dia oficial per aplicar les rebaixes d'hivern i comencen el 7 de gener. 

A més: Amb l'arribada de les primeres rebaixes de l'any, l'Organització de Consumidor i Usuaris (OCU) ha llençat una campanya amb diferents consells per aprofitar al màxim els descomptes d'aquest gener 2024. 

  1. La llei estableix que els productes rebaixats han d'haver format part de l'oferta habitual de l'establiment durant, com a mínim, un mes. 
  2. Els objectes s'han de mostrar amb el preu rebaixat i l'original, o indicant de forma clara el percentatge de la rebaixa. 
  3. La qualitat dels productes rebaixats ha de ser la mateixa que abans d'aplicar el descompte. 
  4. La garantia i el servei postvenda és igual independentment si el producte està comprat durant l'època de rebaixes o fora d'aquest període. 
  5. Quan hi hagi condicions especials pel període de rebaixes, les botigues ho han d'indicar expressament. 
  6. Guarda el tiquet: és indispensable per fer reclamacions, canvis, devolucions, etc. 
  7. Si el producte adquirit està en perfecte estat, l'establiment no està obligat a canviar-lo. 
  8. En les compres per internet, el consumidor té 14 dies naturals per retornar la compra si no li ha convençut. 
Categoria: Economies