Eleccions generals 2023
El líder del PP a Barcelona
Foto: El líder del PP a Barcelona | Europa Press
Eleccions generals

Martín Blanco defensa investir Sánchez per evitar pactes amb independentistes

Temps de lectura: 1 minut
El líder del PP a Barcelona
Foto: El líder del PP a Barcelona | Europa Press

El candidat del PP per Barcelona a les eleccions del 23-J, Nacho Martín Blanco, ha defensat que el seu partit s'abstingui en una hipotètica investidura de Pedro Sánchez, en cas que els populars no guanyin les eleccions, per evitar pactes amb independentistes catalans i bascs.

Per què és important? Els dos grans partits d'Espanya s'haurien de posar d'acord i votar plegats per apartar els partits independentistes.

Què ha dit? En una entrevista a RTVE, Martín Blanco ha argumentat que és possible una entesa entre PP i PSOE per apartar l'independentisme.

  • "És raonable que els dos grans partits d'Espanya tinguin capacitat d'entendre's", ha dit
  • Així mateix, ha demanat al PSOE que per responsabilitat s'abstingui si el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, guanya les eleccions.

D'altra banda: Preguntat pels pactes del PP amb Vox al País Valencià i Balears, Martín Blanco ha considerat que els acords dels socialistes amb Bildu són "infinitament més perversos".

  • En aquest moment només hi havia una comunitat autònoma que el PP es resistia a pactar amb Vox, la d'Extremadura. Però, finalment, la líder popular María Guardiola ha acabat empassant-se el gripau i negociant amb l'extrema dreta.
  • Ja és al País Valencià, a Balears, Extremadura, Castella i Lleó, i l'Aragó on el PP i Vox s'han posat d'acord per repartir-se el poder.