Eleccions generals 2023
El portaveu d'ERC al Congrés
Foto: El portaveu d'ERC al Congrés | Kike Rincón / Europa Press
Eleccions generals

ERC recorre els debats de RTVE i repta Feijóo a un cara a cara amb Rufián

Temps de lectura: 2 minuts
El portaveu d'ERC al Congrés
Foto: El portaveu d'ERC al Congrés | Kike Rincón / Europa Press

Esquerra Republicana ha presentat aquest divendres un recurs davant la Junta Electoral Central per denunciar el cara a cara entre el líder del PP i del PSOE i el debat entre PP, PSOE, Sumar i Vox.

Al detall: Els republicans consideren que tots dos debats "no responen als principis de pluralisme polític i neutralitat informativa" i argumenten que ERC té un grup parlamentari i tretze diputats al Congrés.

En profunditat: Per tot això, Esquerra ha exigit a la Televisió Espanyola que se'ls inclogui en tots els debats o que se'ls compensi amb "una entrevista addicional a la ràdio i a la televisió".

  • A més, han reclamat que el debat de portaveus parlamentaris on sí que són convidats el facin els caps de llista.

Què diuen? També han criticat al Partit Popular, que s'ha autoexclòs del debat a quatre bandes per "falta d'imparcialitat".

  • "Les jugades del PP per evitar debatre no han de servir d'excusa per silenciar l'independentisme", argumenten.
  • I no es queden aquí, sinó que redoblen l'aposta: "Esquerra repta Alberto Núñez Feijóo a fer un cara a cara amb el candidat republicà, Gabriel Rufián".

D'altra banda: Els partits polítics que es presenten a les eleccions espanyoles el 23 de juliol i que tenen grup parlamentari al Congrés han pactat organitzar un debat a la Televisió Espanyola el 13 de juliol. On hi participaran tots els partits menys Junts i CUP, que no tenen grup parlamentari propi.

  • Tot i això, el 3 de juliol s'han tornat a citar per reunir-se i tancar els últims serrells d'aquest debat electoral. 
Etiquetes: Eleccions ERC