Eleccions generals 2023
Míriam Nogueras, candidata de Junts a les eleccions generals del 23J
Foto: Míriam Nogueras, candidata de Junts a les eleccions generals del 23J | Nico Tomás / ACN
Eleccions generals

Qui és Míriam Nogueras, candidata de Junts a les eleccions generals del 23-J

Temps de lectura: 4 minuts
Míriam Nogueras, candidata de Junts a les eleccions generals del 23J
Foto: Míriam Nogueras, candidata de Junts a les eleccions generals del 23J | Nico Tomás / ACN

La candidata de Junts a les eleccions generals del 23 de juliol per la demarcació de Barcelona és Míriam Nogueras. Cara coneguda dins de la política catalana com a representant a Madrid, Nogueras repassa amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN) la seva biografia i algunes curiositats personals.

Per què és important? Els juntaires han dit nítidament la seva intenció i la resumeix prou bé el seu lema: 'Ja n'hi ha prou!'. És per això que es presenten amb la voluntat de torpedejar la política espanyola des del cor d'aquesta, al Congrés dels Diputats, i com a alternativa a l'estratègia pactista d'Esquerra Republicana.

Mentrestant:

Qui és Míriam Nogueras?

Míriam Nogueras i Camero té 43 anys i és una política que fa bandera de la seva lleialtat a Carles Puigdemont. De fet, l'expresident de la Generalitat va instar l'exconseller Jaume Giró a retirar-se de les primàries perquè Nogueras tingués el camí lliure per ser la cap de llista de les eleccions del 23-J. I la candidata cita Puigdemont quan se li pregunta quin és el seu referent polític.

  • Des del gener del 2016 és diputada al Congrés, per tant, porta dues legislatures. I des de fa dos anys, exerceix de portaveu, des que Laura Borràs va deixar la cambra baixa per presentar-se a les eleccions al Parlament.
  • Nogueras va formar part del PDeCAT des de la seva fundació, però el 2020 va dimitir del seu càrrec de vicepresidenta i va passar-se a Junts. Anteriorment, el 2015, va ser escollida regidora de CDC a Cardedeu.

Curiositats de la vida de la candidata de Junts al 23-J: on viu, aficions, estudis...

Nogueras va néixer a Dosrius (Maresme) el 1980 i, quan tenia 16 anys, la seva família va anar a viure a Mataró. Des del 2008 resideix a Cardedeu, al Vallès Oriental, en una casa propietat de la seva parella. Hi viuen amb els seus dos fills i no té segona residència.

  • Jugar a futbol i llegir són les seves dues principals aficions. Parla tres idiomes i el llibre que s'està llegint actualment és 'Demà, demà i demà' de Gabrielle Zevin. 
  • Va estudiar a l'escola concertada i catalana el Ginebró. Després, va estudiar Comunicació Audiovisual primer a la Ramon Llull i, després, a la Complutense de Madrid. Però explica que no li agradava gens i que va decidir posar-se a treballar.
  • Nogueras té un cotxe Seat León, però es mou a peu per Cardedeu. Té dues gosses: la Nina (bover de Berna de 5 anys) i la Blu (border collie d'un any i mig). Fins a l’agost, els acompanyava també en Titu (labrador retriever), que va morir amb 14 anys.

De què treballaria si no fos política?

Si no exercís de política, a Míriam Nogueras li agradaria ser advocada i perruquera. Tot i admetre que "hauria de practicar molt" perquè té "molt poca traça".

A més: El sector tèxtil ha estat molt present a la seva família. Segons explica, el seu pare venia de pagès i va acabar muntant un negoci tèxtil. La seva mare va treballar en diversos sectors: a una carnisseria, a una pastisseria i, durant molts anys fins a jubilar-se, al sector tèxtil.

  • De fet, Nogueras també ha estat propietària d'una empresa tèxtil, concretament, de fil de cosir per confeccions. I anteriorment ha tingut diverses feines al marge de la política: guarda-roba, cambrera, administrativa, carnissera, així com productora executiva en publicitat i propietària d'una empresa de noves tecnologies.

Amb quin altre polític beuria Míriam Nogueras una cervesa?

Preguntada sobre amb quins candidats d'altres partits se sent més propera, escull el cap de llista de la CUP, Albert Botran, i la número dos d'ERC, Teresa Jordà. I puntualitza que faria una cervesa amb els dos a Catalunya.