Eleccions generals 2023
Lleida
Foto: Lleida
Eleccions generals

Els candidats a les eleccions del 23-J a la demarcació de Lleida

Temps de lectura: 2 minuts
Lleida
Foto: Lleida

Catalunya tindrà la clau en les pròximes eleccions generals del 23 de juliol, ja que és un dels territoris que aporta més diputats al Congrés. Aquests són els candidats que es presenten a la demarcació de Lleida. 

Per què és important? El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar l'avançament dels comicis espanyols pel pròxim 23 de juliol. El president socialista va prendre la decisió després dels mals resultats del PSOE en les eleccions municipals i autonòmiques del passat mes de maig.

En detall: En els pròxims comicis generals, Catalunya reparteix 48 diputats, una de les comunitats autònomes que més nombre de representants aporta. 

  • La demarcació de Lleida envia 4 diputats al Congrés. 

Llista de candidats a les eleccions generals 2023 Lleida

Candidat a les eleccions generals per ERC: Inés Granollers

En les últimes eleccions generals del 2019, ERC va ser el partit que va aconseguir més suports a les comarques de Lleida i va obtenir 2 dels 4 diputats que la demarcació reparteix. 

En detall: Els republicans aposten per l'actual diputada al Congrés Inés Granollers com a candidata per ERC a Lleida. Granollers també és regidora a l'Ajuntament de Bellpuig (Urgell). 

Candidat a les eleccions generals per Junts: Isidre Gavín

Junts, que va ser la segona força en les últimes eleccions generals a Lleida, van obtenir un diputat a la demarcació de Lleida. 

En detall: Isidre Gavín és el candidat dels postconvergents a terres lleidatanes. Va ser diputat al Parlament de Catalunya entre el 1984 i el 2003, president de la Diputació de Lleida entre 2033 i 2007 i l'any 2018 va ser nomenat secretari de Mobilitat i Infraestructures, càrrec que va ocupar fins que Junts va abandonar el govern de Pere Aragonès. 

Candidata a les eleccions generals pel PSC: Montse Mínguez 

Els socialistes van obtenir un representant a la demarcació de Lleida en les eleccions generals del 2019. El PSC va aconseguir l'últim diputat que el territori enviava al Congrés de Diputats. 

En detall: Els socialistes presenten a la també diputada al Congrés Montse Mínguez. La candidata del PSC ha estat tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida entre els anys 2007 al 2019. 

Altres candidats sense representació actual

  • Sumar- En Comú Podem presenta la candidata Elena Ferre.
  • El PP aposta pel candidat Dante Pérez. 
  • La CUP presenta a Esther Sancho.