Eleccions generals 2023
Santiago Abascal de VOX
Foto: Santiago Abascal de VOX | EFE/ Rodrigo Jimenez
Eleccions generals

Abascal vol aplicar un 155 a Catalunya "de manera duradora" si arriba a governar

Temps de lectura: 3 minuts
Santiago Abascal de VOX
Foto: Santiago Abascal de VOX | EFE/ Rodrigo Jimenez

El candidat d'extrema dreta Vox a les eleccions del 23-J, Santiago Abascal, afirma que un govern de PP i Vox a Espanya farà tornar "la tensió" a Catalunya i aposta per aplicar un 155 que s'allargui al temps. 

Per què és important? A pocs dies perquè acabi la campanya electoral i se celebrin els comicis a Espanya, les formacions polítiques continuen lluitant per aconseguir el màxim de vots possibles. Vox ha tret una de les seves cartes preferides: la tensió a Catalunya amb l'independentisme. 

Què diu? Durant l'esmorzar organitzat per Europa Press d'aquest dimarts, el candidat ultra diu estar "convençut" que un executiu format pel PP i el seu partit a la Moncloa "farà tornar les tensions a Catalunya". 

  • És per això, que el líder de Vox aposta per intervenir l'autonomia "de manera duradora" amb l'article 155, que permet transferir totes les competències que tenen les comunitats autonòmiques al govern central.
  • El candidat ultra ha assegurat que si entren a govern després del 23-J, l'avantatge "és que no passarà com quan hi havia Rajoy, en què es va acordar un 155 d'acudit", i ha afegit: "Nosaltres no vacil·larem; el 2017 sembla que els advocats de l'Estat no havien vist al temari de les oposicions què passava quan hi havia un cop d'estat, i es va acordar un 155 que era un acudit".
  • El líder ultra ha subratllat que la seva recepta per a Catalunya és "imposar la llei" i suspendre l'autonomia.

A més, Abascal també ha acusat l'executiu de Pedro Sánchez de ser "ineficaç de manera voluntària" amb el vot per correu, i ha posat en dubte que no se n'hagin pogut entregar més de 450.000 perquè els destinataris no eren a casa.

  • "Això és el que diu la direcció de Correus, on hi ha un amic de Pedro Sánchez", ha afirmat Abascal.
  • "Els sindicats ja han alertat que eren incapaços d'entregar a temps tots aquests sobres, i ara resulta que hi ha persones que no eren a casa", ha afegit. 

Per acabar: En referència al debat de demà a la nit a RTVE, Abascal ha dit que el fet que Feijóo no hi vagi suposarà que els espanyols no puguin "escoltar part de l'oferta política" que hi ha a l'Estat: "Seria millor que hi fos", ha precisat.

  • "Hauria preferit que el debat fos realment plural, però jo vull confrontar les meves postures amb el govern de la ruïna", ha dit sense entrar a valorar més la decisió del popular de no assistir-hi.
  • "A mi del que em servirà és perquè el discurs de Vox arribi als espanyols de manera directa, tot i que imagino que entre demonitzacions, interrupcions, trampes i trucs de màgia del president del govern", ha conclòs Abascal.