Eleccions generals 2023
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | EFE
Eleccions generals

Sánchez: "El bloc involucionista de PP i Vox ha fracassat, som molts més"

Temps de lectura: 2 minuts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | EFE

"Hem tret més vots, més percentatge i més escons", ha celebrat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, comparant els resultats de les eleccions amb els anteriors comicis.

Resultats: Amb més del 90% escrutat, el Partit Popular s'ha imposat amb 136 escons per davant d'un PSOE que ha pujat dos escons fins als 122. Els respectius socis de coalició han quedat frec a frec: l'extrema dreta de Vox (33) ha passat per davant per molt poc a Sumar (31). A continuació pots consultar en detall i en directe els resultats:

Què ha dit? Davant de la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid, Sánchez ha celebrat els resultats del seu partit, que ha perdut les eleccions, però que ha millorat en escons i vots els resultats de 2019.

  • "El bloc involucionista i de retrocés de PP i Vox que proposava una derogació de tots els retrocessos ha fracassat", ha etzibat el líder socialista i president d'Espanya.
  • Sánchez ha esquivat pronunciar-se sobre la mètrica dels resultats que l'obliga a recercar els vots dels independentistes si vol reeditar la presidència. 

D'altra banda: La que és vicepresidenta segona del govern espanyol i sòcia de Sánchez, Yolanda Díaz, també ha celebrat que l'extrema dreta i la dreta espanyola no han arribat a la majoria necessària per governar.

  • "Hi havia molta gent preocupada i avui dormiran més tranquils", ha dit la líder de Sumar. “Hem guanyat. Avui tenim un país millor”, ha celebrat Díaz. "Des de demà mateix em poso a dialogar amb totes les forces progressistes del nostre país per a garantir el Govern a Espanya", ha promès.

A partir d'ara: L'independentisme té la clau de la governabilitat d'Espanya amb uns resultats molt empatadíssim entre ERC i Junts, que han aconseguit 7 escons cadascun, EH Bildu (6) que passa per davant al PNB (5) i el BNG de Galícia amb 1 escó. En aquest sentit, l'únic partit independentista que ha quedat fora ha estat la CUP, que ha perdut els dos escons que tenia.