Eleccions generals 2023
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero
Foto: La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero | EFE
Investidura

El PSOE aparta el referèndum i ofereix a Junts una reforma del finançament autonòmic

Temps de lectura: 1 minut
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero
Foto: La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero | EFE

El PSOE aparta el referèndum. La ministra d'Hisenda i Funció Pública socialista, María Jesús Montero, ha ofert a Junts una reforma "urgent" del sistema de finançament autonòmic de Catalunya, i també de totes les comunitats autònomes. 

Per què és important? Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, necessita els vots de l'independentisme, és per això que els ha ofert un canvi en el repartiment econòmic.

En profunditat: En una entrevista a TVE, la ministra socialista ha insistit que la reforma del finançament autonòmic "és una urgència" i que sobre aquest objectiu treballarà el govern espanyol la pròxima legislatura, si Sánchez és investit.

  • Montero ha reblat que aquest canvi pot ser un motiu perquè Junts faciliti la investidura: "Ja ho vam intentar la legislatura passada, però no hi va haver el clima necessari amb les comunitats autònomes perquè aquestes tenien posicions de màxims".

D'altra banda: ERC i Junts insisteixen en el referèndum d'autodeterminació i l'amnistia, però aquesta proposta és vista pel PSOE com totalment inconstitucional.

  • Montero ha reiterat aquest dimarts que les demandes dels independentistes són inviables perquè estan fora dels "marcs constitucionals". "S’entén que els nacionalistes tinguin expectatives i un ideari, però tot això està als antípodes de la concepció d’Espanya que té el PSOE", ha argumentat.
  • En aquest sentit, ha lamentat que Sumar estigui conversant directament amb Carles Puigdemont, a Waterloo: "Qui parla i qui té la responsabilitat d’articular la majoria és el partit gros, el PSOE, que ha millorat el seu resultat en nombre de vots i d’escons".
Etiquetes: PSOE Junts ERC