Eleccions municipals 2023
Ajuntament de Badalona
Foto: Ajuntament de Badalona | Ajuntament de Badalona
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Badalona

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 19:17
Temps de lectura: 3 minuts
Ajuntament de Badalona
Foto: Ajuntament de Badalona | Ajuntament de Badalona

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. Al municipi del Barcelonès, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Badalona?

 

Candidat a les eleccions municipals pel PP: Xavier Garcia Albiol 

Des de fa 20 anys, des del 2003, que Albiol és el candidat dels populars a l'alcaldia de Badalona. Ara torna a encapçalar la llista del PP per intentar recuperar l'alcaldia i ser alcalde de la ciutat per tercera vegada. L'objectiu d'Albiol és aconseguir la majoria absoluta per no dependre de cap pacte, ja que cap partit li donaria suport. 

En detall: En les eleccions del 2019, els populars van aconseguir 10 dels 27 regidors de l'Ajuntament de Badalona. 

 

Candidata a les eleccions municipals per Guanyem Badalona: Dolors Sabater

L'exalcaldessa de Badalona i excandidata a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Dolors Sabater, torna a presentar-se com a alcaldable per Badalona. Sabater vol recuperar l'alcaldia i ser el contrapunt d'Albiol al consistori. L'actor Willy Toledo tanca la llista d'esquerres

En detall: En les passades eleccions municipals la formació Guanyem Badalona-ERC va aconseguir 7 regidors i va quedar en segona posició. 

 

Candidat a les eleccions municipals pel PSC: Rubén Guijarro

L'actual alcalde de Sabadell es presenta per primera vegada com a candidat en unes eleccions. Guijarro va ser col·locat al capdavant de l'executiu de Badalona després de l'escàndol d'Álex Pastor quan en ple confinament el van detenir conduint begut i per agredir un mosso. Els socialistes aposten per un nou nom que ha governat durant la majoria del mandat. 

En detall: El PSC va treure 6 regidors en els últims comicis amb Pastor com a candidat. Gràcies al pacte entre PSC, ERC, En Comú Podem i Junts, els socialistes governen a Badalona i no els populars. 

 

Candidat a les eleccions municipals per ERC: Alex Montornès

Esquerra es torna a presentar en solitari després de pactar amb Guanyem Badalona en els últims comicis. Montornès, que és l'actual primer tinent d'alcalde de la ciutat, serà el candidat dels republicans agafant el relleu d'Oriol Lladó.

En detall: En les passades eleccions municipals la formació Guanyem Badalona-ERC va aconseguir 7 regidors i va quedar en segona posició. 

 

Candidata a les eleccions municipals per En Comú Podem: Aïda Llauradó

Els comuns tornen a apostar, per segon cop, per Aïda Llauradó com a candidata a l'alcaldia. Llauradó és l'actual segona tinent d'alcalde de l'executiu liderat per Guijarro. 

En detall: En els comicis del 2019, En Comú Podem va aconseguir 2 representants dins del consistori. 

 

Candidat a les eleccions municipals per Junts: David Torrents 

El tercer tinent d'alcalde de Badalona i de professió Mosso d'Esquadra, David Torrents, es torna a presentar com a candidat per Junts per segon cop consecutiu. Torrents va entrar per la mínima fa quatre anys i el seu objectiu és aconseguir un resultat molt més sòlid. 

En detall: Junts va entrar al consistori, ara fa quatre anys, amb un únic representant.