En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Acaben les negociacions entre Aragonès i Turull

Acaben les negociacions entre Aragonès i Turull

El president Pere Aragonès i el secretari general de Junts, Jordi Turull, no han tornat a parlar aquesta tarda i no hi ha cap reunió prevista la nit d'aquest diumenge.

Fonts de Palau asseguren que només una resposta d'última hora de Junts pot desencallar la situació, encara que l'escenari més probable és que el termini per pactar com salvar el Govern de coalició acabi sense acord.

22:28

Lula s'imposa segons els primers resultats. El candidat d'esquerres lidera la cursa amb un 51,18 % dels vots amb el 0,09% dels vots escrutats.

22:05

Fira de Sant Miquel. La fira lleidatana del sector agrari ha tancat la seva edició 68 amb uns 100.000 visitants, una xifra similar a la de l'any passat. Ha estat una edició marcada per les dificultats que travessa el sector agrari i ramader, per afectacions climatològiques i l'increment dels costos de producció. 

21:45

Dos motoristes morts a Sabadell. Dues persones han mort aquest diumenge a Sabadell en xocar amb la moto en què viatjaven contra un cotxe. Amb ells, ja en són quatre els motoristes morts aquest cap de setmana a Catalunya.

21:15

Crisi de Govern. Junts reunirà l'executiva aquest dilluns, com és habitual. El partit de Turull i Borràs valorarà la situació després de les negociacions amb el president Aragonès i decidirà la pregunta que farà la militància sobre seguir o no en el Govern. La votació serà el 6 i 7 d'octubre.

21:04

Crisi de Govern. Només una resposta de Junts a última hora podria desencallar la situació, asseguren fonts de Presidència. Així, el president Aragonès dona per acabades les negociacions i deixa en mans de Turull la decisió de seguir en el Govern o consultar la militància.

21:50

Acaben sense acord les negociacions entre Aragonès i Turull. El president del Govern i el secretari general de Junts no han tornat a parlar aquesta tarda i no hi ha cap reunió prevista per salvar la continuïtat del partit de Turull a l'executiu.

20:10

Polèmica amb una jugadora del Barça. La suïssa Ana María Crnogorčević, que es va negar a respondre a una pregunta que li havien fet en castellà, ha respost a les crítiques al gest i ha afirmat que vol aprendre el català. "És tan dramàtic? ", es pregunta.

19:50

Vídeo viral. El moment més viral d'aquesta Setmana de la Moda de París va estar protagonitzat pel lleidatà Manel Torres.

El vestit viral de Bella Hadid és obra d'un lleidatà

19:35

Tornen els rècords de temperatura. El pantà de Riba-Roja ha batut el rècord de temperatura a l'octubre d'ençà que hi ha dades amb un registre de 32,3 graus. També s'han superat els 30 graus a l'Ebre, el Baix Segre i el pla de Bages.

19:15

Operació tornada amb les principals retencions a l'AP-7 al Penedès i a la C-16 al Berguedà. Dos accidents a Vilafranca i a Subirats provoquen uns 13 quilòmetres de congestió a l'AP-7.

19:55

Revolta d'Iran. Ja han mort almenys 92 persones en les protestes desencadenés per la mort de la jove iraniana Mahsa Amini, detinguda per dur el vel mal posat.

La mort de Mahsa Amini encén la insurreció a l'Iran

18:40

Eleccions al Brasil. Els dos màxims candidats, el president Jair Bolsonaro i l'ex-mandatari Lula da Silva ja han votat. Més de 150 milions de brasilers estan cridats avui a les urnes.

18:23

Albiach es dirigeix a Aragonès. La presidenta d'En Comú Podem al Parlament ha instat al president a que "prengui d'una vegada les regnes del país i controli el seu Govern".  Ha denunciat que a Catalunya hi ha "un Govern paralitzat, enfonsat, al qual se l'estan menjant els seus problemes", mentre les famílies pateixen una "inflació absolutament desbocada".

18:06

Cultura. L'Anella Olímpica de Montjuïc revifa de la pandèmia amb 39 concerts fins al desembre.

Els Bakstreet Boys, Rigoberta Bandini, Dani Martín... aquests són els concerts amb què es recuperaran les xifres de públic d'abans de la covid-19.

17:46

Restes arqueològiques a Barcelona. Unes obres de rehabilitació d'una masia a Nou Barris, a Barcelona, han posat al descobert les restes arqueològiques d'un pou, un forn de llenya i dues almàsseres de vi, a més de fragments de paviments, que podrien ser d'entre els segles XVII i XIX.

17:31

Incendi a la Torre de Claramunt. Els Agents Rurals informen que ja s'ha cremat més de mitja hectàrea. A més, ja estan treballant per determinar les causes de l'incendi.

Confinen veïns de la Torre de Claramunt per un incendi forestal

17:15

Incendi a la Torre de Claramunt. Les flames són de baixa intensitat i els bombers hi treballen amb 17 dotacions (sis són aèries) per controlar dos flancs alhora. Les autoritats han demanat als veïns de la urbanització Pinedes de l'Armengol que no surtin de casa.

17:04

Concurs de Castells 2022. La segona posició ha estat per la Colla Joves Xiquets de Valls i la tercera per a la Colla Vella dels Xiquets de Valls. La competició castellera s'ha celebrat tot aquest cap de setmana a Tarragona.

ACN

17:00

Drets LGTBI. L'Observatori contra l'Homofòbia ha demanat que es prohibeixin les teràpies de reorientació sexual a Catalunya, on encara estan permeses. Ho ha fet coincidint amb el vuitè aniversari de l'aprovació en el Parlament de la Llei contra la LGTBI-fòbia en 2014. 

16:45

Els Castellers de Vilafranca, guanyadors del Concurs de Castells 2022. S'han imposat a la competició celebrada a Tarragona amb un 3 de 10 amb folre i manilles i un 5 de 9 amb folre, entre d'altres.

ACN

16:24

Incendi a la Torre de Claramunt. Els bombers han demanat als veïns més propers de la zona forestal afectada que es confinin. Hi ha 17 dotacions, 6 d'elles aèries, treballant en l'incendi

16:12

El Cadí La Seu revalida el títol de la Lliga Catalana. El conjunt de la Seu d'Ugell ha aixecat per segon any consecutiu el títol femení en superar el Barça CBS (60-42) en una final que s'ha decidit a l'últim quart amb un parcial de les lleidatanes de 17-3.

15:55

Barcelona. La rehabilitació de la masia de Can Valent, al districte de Nou Barris, han revelat restes arqueològiques que els serveis tècnics de l'Ajuntament de Barcelona estan avaluant per determinar la seva importància.

15:45

Guerra a Ucraïna. El Papa ha instat explícitament el president de Rússia, Vladimir Putin, que "aturi l'espiral de violència i mort" a Ucraïna "també per amor al seu poble" en un Àngelus atípic, en el qual també ha expressat la seva preocupació davant de l'"amenaça nuclear" i ha deplorat les annexions territorials "contràries al dret internacional".

15:27

Influencers. Ibai Llanos ha anunciat que demà a les 21:00 se celebrarà el mundial de globus.

15:12

Política. El president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha acusat Junts de demanar a ERC "fer el que ells no van fer quan governaven; implementar l'1-O".

Carlos Carrizosa | ACN

ACN.

14:59

Crisi de govern. La trobada entre el president Pere Aragonès i el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha durat una hora i ha acabat sense acord. Junts li ha donat de marge a ERC fins aquesta nit per acceptar la seva proposta. Les converses continuaran al llarg del dia.

14:50

Política. La presidenta dels comuns, Jéssica Albiach, ha demanat al president, Pere Aragonès, que doni un cop d'autoritat: que “agafi les regnes del país” i que “controli d’una vegada el seu Govern”.

Jessica Albiach | Europa Press

Europa Press.

14:38

Trànsit. El conductor d'una motocicleta ha mort aquest diumenge en el quilòmetre 371 de la C-31 a Torroella de Fluvià (Girona) després de sortir de la via per causes que s'investiguen, informa el Servei Català de Trànsit (SCT) en un comunicat.

14:25

Crisi de govern. El president republicà, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, han tingut contactes durant el matí, però la trobada important la tindran al vespre. Tots dos intenten salvar el Govern en un dia clau per la seva continuïtat.

14:10

Eleccions Brasil. S'obren els centres de votació d'una jornada on totes les esperances de l'esquerra de Lula da Silva estan posades en vèncer l'extrema dreta de Jair Bolsonaro.

13:48

Festa del Cine. L'edició XIX de la Festa del Cine d'enguany començarà demà dilluns. Els espectadors podran gaudir de tota la cartellera per 3,5 euros per entrada fins el 6 d'octubre.

13:38

Successos. Els Bombers han apagat les flames d'un terrat a Sant Joan Despí aquesta matinada. Tres persones han resultat afectades. El Servei d'Emergències Mèdiques ha dut dues persones a l'hospital.

13:28

Singapore GranPrix 2022. Es posposa la cursa d'F1 a Singapur per fortes pluges.

13:18

Crisi de Govern. Ahir els CDR van cremar un ninot amb la cara del president Aragonès a Girona.

13:10

Política. La Plataforma 3 d'Octubre (P3O) s'ha concentrat aquest diumenge per fer una fotografia de protesta davant de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya. El portaveu de la plataforma, Jordi Gassiot, ha assegurat que la repressió al país "continua existint". 

12:52

Successos. La Policia Local de Blanes (La Selva), en col·laboració amb Bombers i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), han rescatat una dona que s'havia precipitat dins l'aigua des d'una embarcació al port de la localitat. No podia sortir-ne perquè s'havia fet mal al braç i a l'espatlla esquerra. 

Policia Local de Blanes | ACN

ACN

12:39

Emergència energètica. El gasoducte Nord Stream 2 ja no té fuita de gas en el seu trajecte submarí pel mar Bàltic, segons han informat les autoritats daneses.

Els operadors del gasoducte han informat Copenhaguen que la pressió del tub s'ha estabilitzat, per la qual cosa es dedueix que ja no hi ha fuita.

12:40

Troben una dona desapareguda sana i estàlvia. Els Bombers de la Generalitat han trobat aquest diumenge a les 9.25 hores del matí una dona de 49 anys que s’havia perdut per la Serra del Montsià. L’excursionista va sortir de casa seva dissabte al matí amb la voluntat d’anar d’Ulldecona a Alcanar. Es troba sana i estàlvia.

12:30

Eleccions al Brasil. El jugador de futbol Neymar ha demanat el vot per l'extrema dreta de Bolsonaro. Ha publicat un vídeo on balla i canta una música urbana: "Vota, vota i confirma. 22 és Bolsonaro", diu la lletra.

12:20

Estafes en criptomonedes. Els Mossos d'Esquadra alerten sobre les inversions ràpides en criptomonedes. Solen ser estafes i contacten amb les víctimes presencialment o per telèfon. 

12:15

Política. Vox ha presentat una proposició de llei en què demana imposar la toponímia "tradicional castellana" a tota Espanya per sobre de la toponímia amb llengües cooficials, com el català. 

12:00

Guerra a Ucraïna. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha augurat que la guerra a Ucraïna durarà temps i veu molt preocupant la situació, ja que el president rus, Vladimir Putin, no ha complert el seu objectiu i això fa la situació més perillosa, perquè no admetrà cap mena de derrota".

11:50

Economia. Deu clústers i entitats catalanes han captat 3,7 milions d'euros dels ajuts 'Euroclústers' de la Comissió Europea (CE) per impulsar projectes de digitalització i sostenibilitat amb altres socis de tot Europa, informa el Departament d'Empresa de la Generalitat en un comunicat.

11:38

Bombers. Els Bombers de la Generalitat assisteixen a un accident d'un cotxe que ha bolcat a la via LP-7041 aquest matí. El conductor no ha resultat ferit.

11:28

Barcelona dona suport a les persones grans. L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat les sessions 'Educació financera per no deixar ningú enrere' a fi de formar la gent gran en banca digital des de dimarts, a tots els districtes.

11:13

Situació a l'Iran. El Parlament iranià, el Majlis, s'ha reunit aquest diumenge a porta tancada per debatre la crisi social que travessa el país.

La crisi va començar després de la mort d'una jove sota custòdia de l'anomenada "policia de la moral". La situació ha posat en dubte l'ús del vel en la república islàmica i ha detonat una onada de protestes que hauria deixat ja almenys mig centenar de morts.

IRAN | Europa Press

Europa Press

11:01

Concurs de Castells a Tarragona. Els Castellers de Vilafranca han obert les rondes individuals del Concurs de Castells de Tarragona amb un imponent 3 de 10 amb folre i manilles. La Tarraco Arena Plaça ha emmudit amb l'actuació dels Verds, que han aixecat el castell amb una velocitat de vertigen. El silenci, acompanyat pel so de les gralles, l'ha trencat l'eufòria de la plaça amb l'aleta de l'enxaneta.

10:51

Mala collita de les avellanes gironines. La producció d'avellanes a les comarques gironines ha caigut enguany al voltant d'un 40% a conseqüència de la sequera. Així ho alerten els agricultors, que ara estan collint aquest fruit sec i triant-ne els que es destinaran a consum.

10:39

Crisi de Govern. Ahir, Laura Borràs va ratificar al programa el Fax de 8tv que no dimitirà del seu càrrec com a presidenta del Parlament: “No dimitiré per no normalitzar aquesta injustícia. Segueixo sent la presidenta del Parlament”.

10:24

Salomon Ultra Pirineu. Aquest cap de setmana s'està celebrant l'esdeveniment esportiu Salomon Ultra Pirineu. Avui ha tocat la Mitja Pirineu.

Ahir es va córrer l'Ultra Pirineu, de 100 km, amb la victòria de Núria Picas amb un temps de 12h07:44 en la categoria femenina i Miguel Heras, amb un temps de 10h38:53, a la categoria masculina.

10:11

Concurs de Castells a Tarragona. Avui s'està celebrant el XXVIIIè Concurs de Castells a la Tarraco Arena, a Tarragona. Hi participaran 12 colles.

10:00

Talls a l'N-II per l'Ironman BCN. Recordem que avui es produeixen talls entre Calella i Montgat (Maresme) a l'N-II per la celebració d'una prova esportiva, entre les 7:30 i les 18 hores.

09:51

Crisi de Govern. Quines demandes posa Junts a ERC per acabar amb la crisi de govern?

  • La restitució del vicepresident Jordi Puigneró.
  • Que el Consell per la República (liderat per Carles Puigdemont) tingui més pes.
09:40

Tragèdia a Indonèsia. Augmenta la xifra de morts a 174 per l'incident en un camp de futbol a l'illa de Java, a Indonèsia, segons el governador adjunt de la província, Emil Dardak.

09:32

Trànsit. A la C-16 es talla un carril a Terrassa direcció Manresa per un accident. La retenció és d'1,5 km.

⚠ A la C-16 hi ha un carril tallat a Terrassa ➡ Manresa per un #accident. Hi ha 1,5 km de retenció pic.twitter.com/9rTPto0kkk

09:20

Ús del català als plens del Parlament Europeu. L'eurodiputada d'ERC Diana Riba assegura que hi ha "obstacles" perquè l'Eurocambra doni llum verda a permetre el català als plens. Després que el govern espanyol ho demanés a la cambra europea tal com es va acordar en el marc de la taula de diàleg, Riba admet que les majories a la Mesa del Parlament Europeu estan molt ajustades.

Diana Riba | ACN

ACN.

09:12

Collita de mel. Els apicultors tarragonins tanquen una campanya de primavera amb una producció menor i de menys qualitat respecte a la de l’any passat. La varietat més afectada és la de mel de romer, que alhora, és la més preuada pel mercat. 

08:45

Eleccions al Brasil. Els brasilers estan cridats avui a votar per escollir nous parlamentaris i president. Totes les enquestes pronostiquen que Lula da Silva, del Partit dels Treballadors, guanyarà les eleccions de manera clara.

08:31

Crisi de Govern. La presidenta de Junts, Laura Borràs, s'ha referit als xiulets a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell durant la concentració de l'1-O ahir a Arc de Triomf. "Jo he estat amb Puigneró, Turull, l'expresident Torra i diputats de Junts per Catalunya i no ens han xiulat en cap moment", ha assenyalat Borràs en una entrevista al fax de 8TV.

08:20

Tragèdia a Indonèsia. Més de 127 morts en un partit de futbol a Indonèsia, per diferents altercats que es van donar en finalitzar la trobada. El públic va envair el camp i la policia va intentar desallotjar-lo, la qual cosa va provocar estampides.

08:12

Crisi de Govern. L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, també es va pronunciar ahir amb relació a la delicada situació del Govern. Puigdemont (Junts) refusa acordar un nou referèndum i ha insistit que Catalunya ja va votar al referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

08:05

Crisi de Govern. Laura Borràs s'ha dirigit al 'FAX' de 8tv al president Pere Aragonès i a la resta d'ERC. Borràs va recordar a Aragonès des del plató: "Has de saber quin acord de govern has signat i perquè l'has signat. Si el compleix, Junts es mantindrà al govern".

08:01

Crisi de Govern. El president Pere Aragonès ha defensat aquest dissabte, en una entrevista a TV3, la seva aposta per un acord ample entre partits i entitats per "explorar la via del referèndum pactat".