En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Aragonès reclama a Brussel·les investigar Pegasus

Aragonès reclama a Brussel·les investigar Pegasus

El ple al Parlament continua. El PSC presenta una moció sobre la gestió del Cos dels Mossos d'Esquadra. Tot això, dues hores després que el líder de l'oposició, Salvador Illa, hagi considerat que el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, hauria de plegar.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha reunit a Brussel·les amb el comissari de Justícia, Didier Reynders, i li ha reclamat reactivar la investigació sobre el cas Pegasus.

22:14

Accident Sala Apolo. Una trucada de telèfon mòbil delata la mort del jugador de rugbi a Apolo. El director de la discoteca Sala Apolo, Albert Guijarro, ha afirmat en una entrevista a RAC1 que Hampson va sortir per una porta d'emergència i va saltar un mur d'un metre i mig, des d'on es va precipitar per un desnivell de deu metres.

21:57

El PSC del Maresme es mostra contrari a la contractació de l'empresa Desokupa per part de l'Ajuntament de Premià de Mar, governat pels socialistes amb Junts. La secció comarcal de Junts Maresme, en canvi, ho defensa.

21:44

Detingut el pilot de globus turc on van morir les dues veïnes de Lloret de Mar, segons publica el diari turc 'TRT Haber'. Durant la maniobra d'aterratge el globus es va accidentar.

21:10

Manifestació. Un centenar de persones protesten al voltant de l'Hotel Intercontinental contra l'acte de la gala de premis del congrés The Distric. La mobilització denuncia l'especulació i s'ha produït l'endemà de l'ocupació del congrés que va acabar amb un detingut.

20:43

Presó per dos homes detinguts per la mort d'un jove enterrat a Albesa. La jutgessa ha enviat a presó quatre persones detingudes per la mort d'un noi de 22 anys semienterrat a la Noguera. Dos homes han entrat a presó i les dues dones detingudes han quedat en llibertat després de pagar una fiança de 3.000 euros.

20:02

Terrasses Bacelona. La capital catalana obre 124 expedients per incompliments a terrasses del districte de Ciutat Vella. En concret, es tracta de 41 expedients molt greus, 76 greus, set més de lleus, i 13 eren terrasses sense llicència.

Terrassa a Barcelona. | ACN

ACN

19:55

Retencions de 2 km a la B-23.

19:32

Mossos d'esquadra. Els mossos interposen 79 denúncies en una concentració de cotxes il·legal a un polígon de la Bisbal del Penedès. L'operatiu policial a la sortida va identificar 97 persones, 77 vehicles i va denunciar per un positiu en drogues.

18:50

Política. Foment de Treball veu positivament l'acord entre Espanya, Portugal i França per substituir el Midcat per un corredor d'energia verda entre Barcelona i Marsella. 

18:37

Política. El ple del Parlament ha evitat instar el Govern a rebutjar l'"agenda del retrobament" proposada pel govern espanyol i encetar "un nou cicle polític de conflicte i ruptura amb l'Estat en la defensa del dret a l'autodeterminació, l'amnistia i els drets socials de la població catalana".

18:16

Brussel·les. El portaveu de Junts, Josep Rius, ha comparat la situació de Pere Aragonès amb la de la primera ministra britànica Liz Truss, que ha acabat dimitint.

17:48

Economia. El nombre d’empreses exportadores de la vegueria del Camp de Tarragona s’ha incrementat un 13% respecte l’any 2019, previ a l’esclat de la pandèmia. 

17:48

Economia. El nombre d’empreses exportadores de la vegueria del Camp de Tarragona s’ha incrementat un 13% respecte l’any 2019, previ a l’esclat de la pandèmia. 

17:42

Govern. El conseller Joaquim Nadal s'ha reunit aquest dijous a la tarda amb els rectors de les dotze universitats catalanes.

Quim Nadal | ACN

ACN

17:23

Política municipal. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, s'ha donat de baixa del PDeCAT i s'ha mostrat en contra del pacte que el partit ha tancat amb la formació Ara Catalunya

17:07

MidCat. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat l'acord del nou MidCat. "Catalunya i Barcelona seran un punt neuràlgic de l'aposta clara per l'hidrogen verd. És una bona notícia". Aragonès ha assegurat que l'han informat sobre aquest acord "d'estats" per crear un gasoducte adaptat a l'hidrogen verd.

16:50

Pepa Plana. La pallassa Pepa Plana ha estat distingida amb el Premi Nacional de Circ 2022 del Ministeri de Cultura. Referent nacional i internacional pels espectacles, destaca la contribució a la visualització de les dones al sector. Va participar en la fundació de la companyia Preterit Perfecte. Un dècada després, va crear la seva pròpia companyia amb l'objectiu de fer teatre de pallassos per al públic adult.

 
16:40

Preu carburants. Els preus dels carburants tornen a repuntar per segona setmana consecutiva amb un augment de fins al 5%. La gasolina se situa en 1,756 euros el litre i el dièsel puja fins als 1,949 euros el litre. Malgrat el repunt, els preus es mantenen lluny dels màxims que van marcar a principis d'estiu, quan van superar els 2 euros per litre.

 
16:28

Mobilitat. La T-Mobilitat ha integrat les línies de bus urbà de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Sadurní d'Anoia. Són línies operades per la companyia TCC – Moventia. L'ATM destaca que la incorporació d'aquests busos forma part d'una expansió progressiva per implantar el nou sistema de bitllet a tota la xarxa pública ferroviària i de transport per carretera.

16:13

Ciberespionatge. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, juntament amb la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, s’ha reunit aquesta tarda a Brussel·les amb el comissari de Justícia, Didier Reynders, per abordar el problema del ciberespionatge i les seves conseqüències.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, juntament amb la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret i el comissari de Justícia, Didier Reynders | Comissió Europea

Comissió Europea

15:56

MidCat. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat un acord entre el president de França, Emmanuel Macron i el portuguès Antonio Costa, per fer un nou corredor d'energia verda. El nou projecte passarà a dir-se BarMar i substituirà el Midcat per un gasoducte submarí entre Barcelona i Marsella.

15:30

Girona. Absolen l'acusat d'intentar matar un veí de Girona d'un cop de matxet perquè no hi ha certesa que ell cometés l'atac. El processat s'enfrontava a una pena de 20 anys i mig de presó, a pagar 1.680 euros de multa i 3.176 d'indemnització.

15:15

Preu electricitat. El preu mitjà de la llum s'allunya dels mínims que ha marcat aquesta setmana i repunta aquest divendres fins als 105,85 euros el megawatt hora, un 24% més car que el d'aquest dijous. El dia anterior, dimecres, es va assolir el preu mes baix des del 31 d'octubre del 2021 (80,44 euros).

15:00

Rodalies. La circulació de trens està interrompuda entre les estacions de Torredembarra i Sant Vicenç de Calders per un atropellament. El tall del servei afecta les línies R15, R16 i R17, segons ha informat Rodalies.

14:41

Regne Unit. Liz Truss dimiteix com a primera ministra del Regne Unit. Truss ho ha anunciat des de Downing Street, en una compareixença que ha convocat aquest mateix migdia.

14:23

Pedro Sánchez anuncia un acord que substitueix el Midcat: "Crearem un corredor d'energia verda entre la península Ibèrica i el conjunt de la UE a través de França. Que connectarà Barcelona amb Marsella".

14:01

L’Audiència Nacional rebutja les mesures cautelars per Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir. El tribunal no deixarà en suspens la seva expulsió de l’Estat decretada pel secretari d’Estat de Seguretat.

Tots dos van ser detinguts dimarts tot i que ja feia setmanes que avisaven que l'Estat els volia expulsar. En el cas de Said Badaoui, se’l denuncia pels seus postulats “radicals a favor del gihadisme”.

13:57

Aragonès a Brussel·les. El president de la Generalitat ha visitat la Delegació del Govern davant la Unió Europea, on ha mantingut una reunió de treball amb la consellera Meritxell Serret.

També hi ha participat el secretari d’Acció Exterior, Miquel Royo, i Ignasi Centelles, que serà nomenat aviat nou delegat del Govern davant la Unió Europea. 

Pere Aragonès a Brussel·les  | Jordi Bedmar

Foto: Jordi Bedmar

13:16

Acomiadaments durant la pandèmia. El Tribunal Suprem ha sentenciat que els acomiadaments acordats que van tenir lloc durant la pandèmia sense una causa vàlida no es poden considerar nuls automàticament i s'han d'estudiar cas per cas.

13:09

"Fracàs" de la Conselleria d'Acció Climàtica. Tots els grups parlamentaris menys ERC i el PSC han aprovat una moció que declara el "fracàs" de la gestió de la Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que dirigeix la consellera Teresa Jordà.

"Si no fóssim al context polític on som no plantejarien aquest punt perquè no s'ho creuen ni vostès", ha assegurat el diputat d'ERC Eugeni Villalbí.

13:02

Arriba a judici el cas de violació de Blanes suspès fins a l'aprovació de la llei 'Només sí és sí'. L'acusat s'enfronta a 13 anys de presó i ha negat els fets. 

El motiu per posposar el judici va ser la possibilitat que les parts arribessin a un acord, que finalment no ha passat.

12:35

La Guàrdia Urbana incrementarà un 20% els efectius al barri del Raval. Ho fa després que s’hagi detectat un augment del consum de drogues al carrer. Es reforçarà el patrullatge amb agents uniformats i de paisà.

12:07

Junts anuncia que presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de l'Estat: "Els diners dels catalans no arriben a Catalunya. Els nostres diners es queden i s'executen a Madrid". 

11:33

Mor un vianant atropellat a l'AP-7 a l'Aldea (Tarragona). Els Mossos investiguen l'aparició del cadàver que ha aparegut aquest matí. Els primers indicis apunten que hauria mort per atropellament. 

11:27

La sala Apolo lamenta "l’imprevisible accident" de la matinada d'aquest dimarts i es posen a disposició dels Mossos d'Esquadra. 

Troben el cos sense vida del jugador de rugbi Liam Hampson a Apolo.

11:21

Debat al Parlament. El PSC demana al Govern canvis en la gestió dels Mossos o demanaran la reprovació del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena.

Salvador Illa creu que el conseller Elena ha de dimitir: "Ho ha fet fatal"

11:02

Detinguda la dona que aquest matí ha intentat segrestar un nadó a Bilbao. 

Una dona vestida de sanitària segresta un nadó a un hospital de Bilbao.

10:45

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat aquest dijous que va destituir l'excomissari en cap dels Mossos d'Esquadra perquè no compartia que el cos fos dirigit de manera coral per una direcció formada per Estela, Sallent, una intendent i una inspectora.

El conseller Elena afirma que Estela no volia compartir la direcció dels Mossos

10:30

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, sobre Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior de la Generalitat: "Ho ha fet fatal. Va escollir un comissari fa deu mesos i ara el desautoritza". Així ho ha sostingut en una entrevista de Catalunya Ràdio.

10:13

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja está reunit al Consell Europeu a Brussel·les. 

09:59

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha parlat sobre la llei "trans". Ha advertit que Podem "no consentirà cap retrocés en drets respecte al pactat al text de la llei" trans", perquè és fruit d'un gran consens social i polític" i "els drets de les persones trans i de la comunitat LGTBI no poden esperar".

09:33

Crisi als Mossos d'Esquadra. El conseller Joan Ignasi Elena ha explicat a Rac1 les raons per les quals va destituir el comissari Josep Maria Estela:

  • No compartia que la direcció dels Mossos fos coral, compartida per quatre persones.
  • El comissari estava a favor de la feminització, però a l'hora d'implantar-la volia un "ritme" diferent: "S'havia d'imprimir un ritme més gran. És inacceptable que de 30 comissaris només hi hagués tres dones".
09:18

Salvador Illa, líder del PSC: "Veig molt difícil que Aragonès acabi la legislatura. És un Govern molt dèbil"

09:01

Trànsit. Cues a la C-58 de Terrassa a Sant Quirze per un accident.

08:54

Dolors Feliu critica ERC, Junts i la CUP perquè diu que no tenen un pla per fer la independència.

També ha dit que "el 155 es va aplicar perquè no vam fer la independència", assegura que hi va haver "por".

Ho ha declarat en una entrevista a RTVE.

08:48

La llista cívica de l'ANC: Dolors Feliu assegura que la llista impulsada per l'ANC es preveu per a les eleccions al Parlament, no per a les municipals. I avança que "està pensada per activistes, gent no directament vinculada a la política".

08:41

Troben sa i estalvi el nounat segrestat a un hospital de Bilbao.

08:44

Dolors Feliu, presidenta de l'ANC: "Que el procés s'ha acabat ho va dient molta gent des de fa 300 anys". En una entrevista a TVE ha dit que "de cap manera" s'ha acabat el procés independentista.

També ha dit que els partits independentistes competeixen per una base de vot i que l'ANC aposta per una "llista cívica" i que tenen un pla d'acció per assolir la independència.

08:10

Una dona segresta a un nadó a un hospital de Bilbao. En el moment del segrest s'hauria vestit amb una bata blanca, fent-se passar per personal sanitari.

07:49

Aragonès serà el primer president català en reunir-se amb comissaris europeus, des de Mas l'any 2015. Concretament, es reunirà amb el comissari de justícia i el de mercat interior.

Ahir al ple del Parlament, Aragonès va celebrar la represa de relacions i va dir que "Catalunya torna a estar a Europa, torna a estar present a les institucions europees".

07:44

Situació del trànsit. Retencions a l'A-2 a Sant Andreu de la Barca direcció Barcelona. Hi ha un carril tallar a causa d'un vehicle avariat.

07:24

El temps d'avui. Dia ennuvolat i amb pluges. Alguns ruixats podrien portar fang. Baixen les temperatures.

06:53

Reunió entre Sánchez i Macron. El president espanyol argumentarà que el gasoducte és positiu per a França, també que té el suport de països com Alemanya. 

Macron, fins ara, ha considerat que les interconnexions que ja existeixen estan infrautilitzades i que és França la que exporta gas a l'estat espanyol, no al revés.