En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Vent i temperatures més baixes

Vent i temperatures més baixes

Canvi de temperatures. Baixen els termòmetres a partir d'aquest divendres. Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta pel risc de vent a Catalunya a partir de la matinada d'aquest divendres i fins dissabte. 

S'esperen episodis de vent fort, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, que poden superar els 90 quilòmetres per hora a alguns punts del territori català. 

22:25

Forat negre. Un grup d'astrònoms ha detectat el forat negre més proper a la Terra a només 1.600 anys llum. És la primera vegada que es visualitza un forat negre de massa estel·lar a la Via Làctia.

21:30

Trucades d'emergències. El 112 ha rebut un total de 190 trucades per incidències relacionades amb el vent.

20:50

Acampada UB. Els joves acampats a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona des de dimecres han assegurat que hi passaran el cap de setmana per demanar la fi dels combustibles fòssils. Demanen la fi dels combustibles fòssils, que la universitat trenqui la seva "vinculació" amb empreses del sector i que lluiti per la justícia climàtica.

20:28

Els Reis Felipe VI i Letizia han arribat aquest divendres a la tarda a la gala de celebració del 175 aniversari del Círculo del Liceo en el Gran Teatre del Liceu.

20:00

 Agressió sexual. Investiguen una agressió sexual a una noia de 19 anys a Gelida. Els fets van passar durant la nit de la castanyada. La víctima no va necessitar assistència mèdica ni la policia, però l'endemà va denunciar els fets. Augmenten a cinc les agressions sexuals pel pont de Tots Sants.

18:56

Trànist. Retencions a la C-32 per accident. 

18:45

Alimentació. Avisen de la presència de lactosa en unes galetes amb xocolata sense gluten. L'etiquetatge no ho indica i, per això demanen a totes aquelles persones amb intolerància a la lactosa que no les mengin. Les galetes són les Bsan Digestive xocolata sense gluten.

18:25

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Salvador Illa, ha criticat la "passivitat" del Govern perquè, malgrat els anuncis de les últims dies en aquest sentit, encara no els ha convocat a una reunió per parlar dels pressupostos del pròxim 2023.

17:50

Pedro Sánchez ha afirmat aquest divendres des de Portugal que l'executiu espanyol ha pres nota de l'informe del Banc Central Europeu (BCE) que alerta que la banca pot repercutir l'impost de nova creació que vol aplicar-li als clients, però ha reiterat que el govern "seguirà el seu full de ruta" i l'aplicarà, tenint en compte els beneficis extraordinaris al sector, entre d'altres per la inflació. 

17:20

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha fet una crida a la corresponsabilitat entre ciutadans, empreses i administracions per fer front a un hivern que es preveu "complicat".

16:55

Afectacions a Rodalies. Una vintena de passatgers d'un tren de la línia R3 de Rodalies han quedat atrapats en un túnel després que el comboi en què viatjaven s'hagi aturat per una avaria en el sistema d'alimentació elèctrica al tram entre Manlleu i Ripoll.

16:14

Rodalies Renfe. Renfe i els sindicats majoritaris signen un nou conveni per als pròxims tres anys. El text fixa un increment salarial del 3,5% amb efectes retroactius des de l'1 de gener per al 2022. Així mateix, per al 2023 estableix una pujada d'un 2,5% sobre les retribucions ja incrementades el 2022 i del 2% per al 2024. 

15:52

112. El telèfon 112 ha rebut un total de 145 trucades per incidències relacionades amb el vent.

15:34

Afectacions Rodalies. L’avaria que ha provocat retards importants des de les 13 hores a les línies R2 Sud, R13, R14, R15, R16 i R17 de Renfe ha quedat reparada. A partir d’ara els trens aniran recuperant les freqüències i horaris de pas habituals, amb afectacions que en alguns casos encara poden superar els 15 minuts. 

15:17

Llei "només sí és sí". El judici pel cas de violació a Blanes que es va suspendre fins que la llei del "només sí és sí" fos vigent ha quedat vist per sentència. El fiscal ha demanat a la sala que apliqui el codi penal anterior a la llei perquè considera que seria més beneficiós per a l'acusat.

14:41

Temporal Catalunya. Els Bombers han rebut un total de 15 avisos entre les 13:00 i les 14:00 a causa del fort vent. En total, ja han rebut 58 avisos.

14:24

Afectacions a Rodalies. Diferents línies de Rodalies pateixen retards que poden superar els 30 minuts. 

14:12

Detingut per nou robatoris amb força a Barberà del Vallès i Canovelles. Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 31 d'octubre un home de 32 anys per nou robatoris amb força. Escalava la façana dels habitatges per força una finestra de la planta superior.

14:09

Intent de segrest a Terrassa. Una jove de 16 anys ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra que aquest dijous a la nit un home es va apropar a ella pel carrer i la va intentar segrestar a punta de pistola.

La noia passejava el seu gos quan l'home la va agafar del braç, li va dir que havia de marxar amb ell i la va apuntar amb una arma. La noia va cridar i l'home va fugir.

13:17

Alerta per fort vent. El vent de component oest bufa amb ratxes molt fortes a punts del litoral i prelitoral sud i al Pirineu. A l'estació de Boí (2.535 m) s'ha mesurat una ratxa màxima de 40,3 m/s (145 km/h).

12:27

Els Bombers reben 23 avisos per ventades. Els Bombers de la Generalitat han rebut 23 avisos entre les 10:00 i les 12:00 d'aquest divendres per les fortes ventades.

Entre aquests, una làmina metàl·lica d'un balcó ha caigut damunt d'un garatge i dues dotacions de Bombers treballen per evitar que caiguin més trossos a la via pública

12:21

Renfe convoca vaga del 7 a l'11 de novembre. Els sindicats han convocat una vaga que implicarà serveis mínims del 66% de 00:00 del matí a 9:30 i de 17:00 a 20:30. I d'un 33% la resta de la jornada.

11:55

El coet xinès que ha provocat el tancament de l'espai aeri català s'estavella a l'oceà Pacífic, segons els EUA. Els aeroports catalans s'han aturat durant 40 minuts. 

11:44

La Marató de TV3 del 2021 finançarà la investigació de 81 equips sobre salut mental. Els fons recaptats a l'edició del 2021 permetran finançar 36 projectes de recerca, liderats per 81 equips de recerca experts en salut mental. 

10:43

L'Audiència de Barcelona declara ferma la condemna al professor dels Maristes per abusos sexuals. El tribunal ha declarat ferma la condemna a 21 anys i 9 mesos de presó al professor dels Maristes Joaquín B.P. per quatre delictes d'abús sexual a menors entre el 2006 i el 2009.

09:40

Desmantellen un punt de venda de droga a Ciutat Vella. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat un punt de venda de droga a Ciutat Vella i han detingut dues persones.

Han intervingut cocaïna, marihuana i haixix, a més d'estris per a la seva manipulació. Comptaven amb un sistema de videovigilància.

09:13

Successos. Una menor ha denunciat una agressió per part d'un membre de seguretat a les portes de la discoteca Waka Sabadell, ubicada a Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental). Els fets van tenir lloc la nit del 31 d'octubre, festa de la Castanyada. Els Mossos han obert una investigació per esclarir els fets.

08:48

Agresió. Una menor ha denunciat que un membre de seguretat de la discoteca Waka Sabadell la va agredir durant la nit de la Castanyada.

Els fets van tenir lloc la nit del 31 d'octubre. Un vídeo publicat a les xarxes socials mostra com l'home agafa la noia pel coll i la fa caure a terra. Els Mossos han obert una investigació.

08:19

Connexió BarMar. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez i el seu homòleg portuguès, Antonio Costa, es reuneix aquest divendres a la XXXIII cimera hispanoportuguesa que se celebra a Viana do Castelo, per parlar del nou corredor d'energia que connectarà Barcelona amb Marsella i que substitueix el gasoducte Midcat.

08:00

Les portades dels diaris  se centren en l'adeu de Gerard Piqué: "Tornaré"

Repassa les principals portades de la premsa a casa nostra i dels diaris esportius

07:23

Trànsit. Circulació amb retencions a la B-10 en sentit sud.

06:32

El temps. Baixen les temperatures a primera hora d'aquest divendres. Serà un dia amb vent intens.