En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

Panoràmica de Barcelona

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

19:00

Economia. L'IVA de l'electricitat passa de reduït al 10% al 21% a partir d'avui, 1 de març, després que la mitjana aritmètica dels preus de la llum del febrer no hagi superat els 45 euros/MWh. La rebaixa s'havia de mantenir tot l'any excepte si el preu se situava per sota d'aquest llindar.

18:00

Esports. María Vicente s'ha trencat el taló d'Aquil·les durant la prova de salt d’alçada de la competició de pentatló del Mundial de pista coberta que s’està disputant a Glasgow. Precisament, l'atleta catalana era la gran favorita per emportar-se l’or perquè arribava amb la millor marca mundial de l’any.

17:00

La Fiscalia de Barcelona ha decidit presentar recurs contra la sentència que condemna Dani Alves a 4 anys i mig de presó per la violació d'una noia el 31 de desembre del 2022 a la discoteca Sutton de Barcelona. El ministeri públic encara no ho ha fet formalment, però ja ha pres la decisió.

16:55

Successos. Catorze dels afectats per l'accident de l'atracció Tomahawk de PortAventura han presentat una denúncia conjunta. Entre els denunciants hi ha un dels ferits crítics, que encara continua hospitalitzat a l'hospital de Bellvitge.

16:00

Tecnologia. WhatsApp quedarà obsolet per alguns dispositius a partir d'aquest 1 de març. La plataforma afronta un dels canvis més importants i hi haurà models que deixaran de tenir l'app.

15:35

Amnistia. La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat que la imputació per terrorisme de Carles Puigdemont per part del Tribunal Suprem "no provoca cap interferència" a les negociacions de la llei d'amnistia amb Junts.

14:50

Internacional. Centenars de persones es reuneixen aquest divendres als voltants de l'Església de Moscou, on la Policia ha desplegat un fort dispositiu policial de cara al funeral de l'opositor rus Alexei Navalni.

14:36

Badalona. Desallotjat un nou edifici a Badalona després de detectar esquerdes greus. 

  • L'edifici, al número 116 del carrer Ausiàs Marc, es troba en la mateixa illa de blocs que l'edifici esfondrat al carrer Canigó. 
14:05

Habitatge. El Govern planteja presentar al·legacions a l'ordre del ministeri d'Habitatge que regula l'índex estatal de preus del lloguer. Ho ha anunciat la consellera de Territori, Ester Capella, en una entrevista a TV3, on ha assegurat que l'executiu català ho està "estudiant jurídicament". "La voluntat hi és", ha afirmat. Capella ha carregat contra el model homogeni que entrarà en vigor a mitjans de març perquè no s'adequa a la "realitat" i ha defensat l'índex català.

13:40

El Partit Popular ha exigit aquest dijous la dimissió de la presidenta del Congrés, Francina Armengol, després d'avalar l'empresa de la trama del cas Koldo tot i saber que les mascaretes eren defectuoses. 

12:30

Independentisme. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha començat la consulta interna per decidir si impulsa una llista cívica a les pròximes eleccions al Parlament previstes per al febrer del 2025.

  • Les votacions són telemàtiques fins al 14 de març i també s'han habilitat una vuitantena de punts presencials repartits pel país.
  • La pregunta és: "Estàs d'acord que l'Assemblea impulsi la Llista Cívica per la Independència a les pròximes eleccions al Parlament, per tal de fer efectiva la independència?".
  • Els resultats es faran públics el 16 de març. 
11:20

Sequera. El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, assegura que Catalunya tindrà aigua “ben bé fins a finals d’any” si es mantenen les restriccions de consum que han aplicat des de l'executiu. 

10:35

Medi Ambient. El Govern assumeix des d'aquest divendres 1 de març la gestió integral del canal Segarra-Garrigues. Ho fa en compliment de l'acord amb el govern espanyol després que els treballs de construcció de la infraestructura ja hagin finalitzat. 

10:07

Economia. Les accions de Grifols s'han disparat a la borsa fins a un 20% aquest divendres cap a les 10 del matí, després d'haver celebrat la reunió amb analistes per la publicació dels seus comptes anuals, que encara no han estat auditats per KPMG.

09:45

Cas Koldo. El govern balear presidit per la socialista Francina Armengol va avalar l'empresa de la trama del cas Koldo tot i saber que les mascaretes eren defectuoses. 

  • La conselleria de Salut de les Illes Balears va certificar en un document, publicat ara per El Confidencial, que la compra de material a l'empresa Soluciones de Gestión y Apoyo a Empresas SL s'havia fet correctament, malgrat que dos mesos abans havia demanat retirar el material dels centres sanitaris en comprovar que la seva qualitat no era òptima. 
09:00

Temps. Jornada amb el cel assolellat. El vent encara bufarà fort durant el matí i les temperatures es mantindran estables.